Pääkirjoitus: Mainio uutinen Suomen pel­loil­ta – hyvät sa­to­nä­ky­mät li­sää­vät huol­to­var­muut­ta

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Kolumni
Tilaajille

Ruo­ka­kult­tuu­ri Poh­jois-Poh­jan­maal­la on nyt aika nostaa yl­peäs­ti esiin

Kulttuuripääkaupunkihanke tarjoaa koko maakunnalle ainutlaatuisen tilaisuuden tuoda Pohjois-Suomen ruokakulttuuria ja alan osaamista tunnetuksi.

Elintarvikealan strateginen kehittäminen on viime vuosina ollut nosteessa muun muassa erilaisten kestävyys- ja ilmastokysymysten siivittämänä, mutta enenevässä määrin myös muiden tekijöiden, kuten kulttuurin näkökulmasta.

Toimialan kehittäminen vaatii pitkäjänteistä työtä, johon on sitouduttu esimerkiksi valtakunnallisessa lähiruokaohjelmassa. Vuonna 2021 päivitetty, valtioneuvoston hyväksymä lähiruokaohjelma nostaa esiin sektorilla toimivien yhteistyön tiivistämisen tarpeen ja tavoitteen lisätä ruokaketjun toimijoiden näkyvyyttä ja arvostusta.