Pesäpallo: Lipon nou­su-unel­mat murs­kak­si

Selvitys: Täl­lai­sis­ta asiois­ta ou­lu­lai­set ovat kä­rä­jöi­neet kau­pun­gin kanssa

Ra­vin­to­loi­den au­ki­oloa esi­te­tään laa­jen­net­ta­vak­si tun­nil­la – Poh­jois-Poh­jan­maal­la an­nis­ke­lu voisi jatkua yhteen

Ravintoloiden rajoituksiin esitetään kevennyksiä, joista hallituksen on määrä päättää ylimääräisessä istunnossa tiistaina 14. syyskuuta.

Hallituksen sote-ministeriöryhmä keskusteli maanantaina Suomen koronatilanteesta ja rajoituksista. Ministeriryhmä on esittämässä ravintolarajoituksiin kevennyksiä, jotka tulisivat voimaan torstaina 16. syyskuuta ja olisivat voimassa lokakuun loppuun asti.

Uusien rajoitusten mukaan Pohjois-Pohjanmaalla ja muilla epidemian kiihtymisvaiheen alueilla ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa laajennettaisiin. Anniskelu olisi sallittu aamuseitsemästä yhteen yöllä saakka ja aukiolo sallittu aamuviidestä kahteen yöllä.

Epidemian perustasolla olevilla alueilla ravintoloissa jokaiselle asiakkaalle ei enää vaadittaisi omaa istumapaikkaa.

Leviämisvaiheen alueilla ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa laajennettaisiin niin, että anniskelu olisi sallittua aamuseitsemästä iltayhteentoista ja aukiolo olisi sallittua aamuviidestä puoleen yöhön.

Sote-ministerit esittävät myös, että parantuneen epidemiatilanteen johdosta Pohjois-Karjalassa otettaisiin käyttöön perustason rajoitukset ravintoloille.