Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Rau­ta­tie­alan Unioni RAU hylkäsi neu­vot­te­lu­tu­lok­sen, laaja ju­na­lak­ko uhkaa edel­leen – RAU aikoo eh­dot­taa uutta rat­kai­sua vielä tänään

Veturinkuljettajien lakko alkaa maanantaina ja kestää toistaiseksi, ellei sopuun päästä.

Rautatiealan Unionin (RAU) edustajisto on hylännyt veturimiestehtäviä rautatieliikenteessä koskevan työehtosopimuksen neuvottelutuloksen. Jos ratkaisua ei löydetä tämän viikon aikana, junaliikenne pysähtyy toistaiseksi maanantaista alkaen.

Alkavalle lakolle ei ole siis ilmoitettu päättymispäivää.

RAU kertoo tiedotteessa, että RAUn ammattiosastojen edustajat hylkäsivät ratkaisun, sillä siinä kaikki työhyvinvointiin liittyvät tavoitteet jäivät työryhmien varaan.

RAUn mukaan aiemmat huonot kokemukset työryhmätyöskentelystä ovat rapauttaneet luottamuksen näihin.

– Nyt ollaan tilanteessa, jossa työnantajat ovat maalanneet itsensä toiseen nurkkaan ja työntekijät toiseen. Valtakunnansovittelijalla on nyt näytön paikka työriidan ratkaisemisessa, RAUn puheenjohtaja Tero Palomäki sanoo tiedotteessa.

VR on kertonut, että lakon toteutuessa kaikki kauko- ja lähijunat peruttaisiin.

– Viestimme lakon toteutuessa lippujen muutos- ja peruutusmahdollisuuksista, VR sanoo tiedotteessaan.

Alun perin lakon piti alkaa viime viikolla, mutta valtakunnansovittelijan esityksestä työministeri Tuula Haatainen (sd.) siirsi sitä kahdella viikolla eteenpäin.

RAU on aiemmin hylännyt valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen. Nyt hylätty ratkaisu oli kuitenkin neuvottelutulos, josta neuvottelijat olivat jo päässeet yhteisymmärrykseen.

Jo aiemmin on päästy sopuun osasta rautatiealan työehtosopimuksista.

RAU yrittää vielä ratkaisua, taustalla tiukka äänestys

Rautatiealan Unionin (RAU) edustajisto yrittää vielä tänään lähestyä työantajapuolta jollakin ratkaisulla, jotta veturinkuljettajien lakot voitaisiin välttää, kertoo RAUn Palomäki.

RAUn edustajisto hylkäsi aiemmin tänään veturinkuljettajien työehtosopimuksen neuvottelutuloksen tiukan äänestyksen jälkeen. Äänet jakaantuivat 38–33.

RAUn hallitus oli esittänyt neuvottelutuloksen hyväksymistä.

Jos sopuun ei päästä ennen maanantaina, koko junaliikenne uhkaa pysähtyä.

Juttua päivitetty kello 17.18 uusilla lisätiedoilla kauttaaltaan.