Vaatesuunnittelu: Tytti Ala­pie­ti suun­nit­te­lee Pi­ki­saa­res­sa ui­ma­pu­ku­ja ja muita vaat­tei­ta

Pääkirjoitus: Ve­ty­ta­lous voi tuoda pi­ris­tys­ruis­keen Poh­jois-Poh­jan­maal­le, mutta myös vas­tus­tus­ta on odo­tet­ta­vis­sa

Ra­ta-osuu­del­le Ou­lu–­Kon­tio­mä­ki tulee uusia koh­taa­mis­paik­ko­ja pit­kil­le junille – ra­ta­osuu­den vä­li­tys­ky­ky paranee

Kohtaamispaikkojen rakentaminen mahdollistaa jopa 925-metristen junien sujuvan ja turvallisen kohtaamisen.

Uusien pitkien junien kohtaamispaikkojen ansiosta rataosuuden välityskyky paranee huomattavasti.
Uusien pitkien junien kohtaamispaikkojen ansiosta rataosuuden välityskyky paranee huomattavasti.
Kuva: Ala-aho Pekka

Oulu–Kontiomäki uudet liikennepaikat -hankkeen kolmas osuus on käynnistynyt. Kreate-konserniin kuuluva Kreate Rata rakentaa uuden pitkien junien kohtaamispaikan Utajärven Niskaan sekä pidentää Utajärven nykyistä liikennepaikkaa.

Oulun ja Kontiomäen välinen rataosuus on 166 kilometrin pituinen yksiraiteinen rata, jonka liikennekapasiteettia parannetaan hankkeessa uusilla kohtaamispaikoilla myös Vaalan Liminpurossa ja Paltamon Kuusikkoniemessä.

Kreaten osuus ratahankkeesta on 5,2 miljoonaa euroa.

– Junien kohtaamispaikkojen rakentaminen Oulun ja Kontiomäen yksiraiteisella rataosalla mahdollistaa jopa 925-metristen junien sujuvan ja turvallisen kohtaamisen. Uusien pitkien junien kohtaamispaikkojen ansiosta rataosuuden välityskyky paranee huomattavasti, kertoo tiedotteessa projektipäällikkö Vesa Pakarinen Väylävirastosta.

Rakennusurakalla vastataan myös tavaraliikenteen kasvavaan määrään, josta suurin osa muodostuu teollisuuden kuljetuksista.