Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ra­ja­ky­län mu­raa­li­sei­näl­lä suun­na­taan kohti uutta – ou­lu­lais­nuo­ret puo­les­taan luovat omat kuvansa liik­ku­vak­si pa­la­pe­lik­si työ­maa-ai­toi­hin

Oulu2026-muraalin taiteilija Eloise Gillow haluaa vahvistaa rajakyläläisten ajatusta muutoksen mahdollisuudesta.

Eloise Gillow on maalannut jo parikymmentä muraalia. Ne sijaitsevat Espanjassa, Italiassa, Irlannissa ja Ranskassa. Rajakylään nyt syntyvä on tähänastisista suurin koitos.
Eloise Gillow on maalannut jo parikymmentä muraalia. Ne sijaitsevat Espanjassa, Italiassa, Irlannissa ja Ranskassa. Rajakylään nyt syntyvä on tähänastisista suurin koitos.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Yhdeksänkerroksisen kerrostalon betonipintaan on maalattu sudoku-ruudukko. Sen vieressä on suuri kokoelma kirjaimia. G, H, I… niin sopivaa, kun seinä on suoraan Rajakylän koulun pihamaan toisella laidalla.

Väriäkin seinässä on, vihreän sävyjä ja kuulas taivaan sini, mutta myös nuoren neidon hahmo toistuen.

Englantilainen taiteilija Eloise Gillow kiipeää henkilönostimen koriin ja on pian työssä: pitkän varren päässä olevan telan vedot luovat lisää vehreyttä betoniseinän peitoksi.

Todellisuudessa vehreys leviää siihenkin, jossa nyt on kirjaimia ja numeroita: ne ovat vain taiteilijan työvaiheet, etappeja kohti lopullista näkymää.

Ruiskukkatie 3:n kadunpuoleiseen seinään on syntymässä erityinen muraali, niin oululaisten kuin tekijänsäkin kannalta.

Muraali on ensinnäkin osa Oulu2026-ohjelmaa ja toteutuu Oulun kulttuurisäätiön ja Upeartin yhteistyönä. Sillä on haluttu jatkaa taiteen konkreettista läsnäoloa kaupunkikuvassa, joka on ollut Oulussa vuosien mittainen hanke.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.