Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pyö­räi­ly­kau­pun­ki Oulussa ei ole kau­pun­ki­pyö­riä – olisiko nyt päät­tä­jien aika harkita asiaa uu­des­taan?

Pyöräilykausi on alkanut, mikä näkyy kaikenlaisen kevyen liikenteen lisääntymisenä kaupungissa. Kauramoottorilla toimivan polkupyörän rinnalle ovat tulleet sähköpyörät ja -potkulaudat eli skuutit. Yksi on kuitenkin joukosta poissa, eli kaupungin tarjoama kaupunkipyörä, joka löytyy kyllä lähes kaikista vähintään keskisuurista kaupungeista Suomessa.

Meillä oli jo kaupunkipyörä käytössä Sykkeli-nimellä vuoden 2019 syksyyn saakka, kunnes kaupungin yhdyskuntalautakunta lopetti palvelun sopimusteknisiin syihin vedoten. Pyöräsysteemiä tarjonnut yritys halusi joustoa takuusummaan, mutta siihen ei lautakunta silloisen puheenjohtajansa johdolla suostunut.

Päätös maistui hyvin vahvasti poliittiselle, sillä palvelun hankkimispäätös saatiin pienellä marginaalilla. Vastustajat pitivät sitä tarpeettomana ja kalliina. Valtuuston päätöksen yli kuitenkin lopulta käveltiin, ja näin saatiin oma tahto läpi.

Kaupunkipyörää vastustavat väittävät, että se on tarpeeton, koska tarjolla on kaupallisia palvelun tarjoajia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.