Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Purran ja Orpon tui­jo­tet­ta­va toi­siaan vielä maa­han­muut­to­ky­sy­myk­sis­sä – Pe­rus­suo­ma­lais­ten Riikka Purra: "Sekä hu­ma­ni­taa­ris­ta että työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa on ki­ris­tet­tä­vä"

Hallitustunnustelija Petteri Orpo (kok.) kertoo hallituksen kokoonpanon tällä viikolla. Talouden tasapainottamisen lisäksi turvallisuus nousee tulevan hallituksen asialistalle. Se sopii hyvin sekä kokoomukselle että perussuomalaisille.

Perussuomalaisten Riikka Purra tapasi tiistaina hallitustunnustelija Petteri Orpon. Hyvähenkisistä keskusteluista huolimatta erilaisia käsityksiä Purran mukaan riittää etenkin maahanmuuttoasioissa.
Perussuomalaisten Riikka Purra tapasi tiistaina hallitustunnustelija Petteri Orpon. Hyvähenkisistä keskusteluista huolimatta erilaisia käsityksiä Purran mukaan riittää etenkin maahanmuuttoasioissa.
Kuva: MAURI RATILAINEN
Analyysi

Ilman maahanmuuttopolitiikan kivenmurikoiden lakaisemista tie olisi melkeinpä jo tasoitettu tulevalle perusporvarihallitukselle.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo joutuu kuitenkin katsomaan perussuomalaisten puheenjohtajaa Riikka Purraa vielä pitkään silmästä silmään maahanmuuttokysymyksistä, kun Säätytalon hallitusneuvotteluiden ovet aukeavat ensi viikolla, niin kuin nyt näyttää.

Purra paukutti hallitustunnusteluiden viimeisenä päivänä ilmoille puolueensa käsitykset sekä työperäisestä että humanitaarisesta maahanmuutosta. Ne poikkeavat selvästi muista puolueista.

– Olemme hyvin selvästi tuoneet esille kynnyskysymyksiämme myös tunnustelijalle annetuissa vastauksissa. Esimerkiksi maahanmuuttopolitiikan selvä kiristäminen. Tämä koskee sekä humanitaarista että työperäistä maahanmuuttoa, Purra sanoi.

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan tarkasteleminen on yksi tulevan hallituksen pöydällä olevista asioista. Petteri Orpon kokoomus lyhentäisi turvaa nykyisestä 400 päivästä. Riikka Purran mukaan perussuomalaiset on valmis porrastukseen, mutta ei lyhentämiseen.
Ansiosidonnaisen työttömyysturvan tarkasteleminen on yksi tulevan hallituksen pöydällä olevista asioista.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.