Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pom­pöö­sis­tä pö­nöt­tä­mi­ses­tä in­nos­ta­vaan oles­ke­luun - Oulun museo- ja näyt­te­ly­ti­lo­ja uu­dis­te­taan maail­man tren­dien mukaan

Museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen kotonaan.
Kuva: Pekka Peura

Jonna Tamminen kipparoi Museo- ja tiedekeskus Luuppia, joka käsittää muun muassa Pohjois-Pohjanmaan museon, Oulun taidemuseon ja Tiedekeskus Tietomaan. Tammisen työmaalla on iso mylläys käynnissä:

Tietomaan remontti on kulman takana. Tiedekeskuksen suojeltujen rakennusten kylkeen rakennetaan uudisrakennus, ja kokonaisuuden valmistuessa saman katon alle muuttaa Pohjois-Pohjanmaan museo. Ennen kaikkea tätä Tietomaahan avautuu alkutalvesta 2023 uusi mittava luontonäyttely.

Museoiden ja tiedekeskusten olemus on muuttunut vuosien. Valistamisen sijaa kävijöitä pyritään aktivoimaan ja innostamaan. Näyttelysisältöjen lisäksi tämä tarkoittaa muutosta itse rakennusten olemukseen. Ihmisten toivotaan tulevan viihtymään ja viettämään aikaan museoihin - olivatpa he kiinnostuneita itse näyttelystä tai ei.

Tätä mietitään myös Oulussa paikallisten näyttelytilojen eläessä renessanssia. Radio Kalevan Sini Salmirinne keskusteli aiheesta Luupin johtaja Jonna Tammisen kanssa.