Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Poliisi kut­su­mas­sa nuoria pu­hu­tet­ta­vak­si Kii­min­ki­puis­ton kou­lu-uh­kauk­seen liit­tyen – Myös alle 15-vuo­tias kor­vaus­vas­tuus­sa teon seu­rauk­sis­ta

– Tällaista tekoa miettiviltä kaipaisi myös empaattisuutta ja seurausten ymmärtämistä. Ampumisuhkaus voi aiheuttaa osalle kauhukokemuksia, sanoo rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen. Uhkailut näyttävät innostavan jäljittelijöitä uusiin tekoihin.

Oulun poliisissa on jatkettu viikko sitten Kiiminkipuiston kouluun kohdistetun ampumisuhkailun selvittämistä. Uhkaus tehtiin anonyymissa Jodel-viestisovelluksessa. Poliisin mukaan Jodelissa tehtyjen uhkailujen vastuulliset on yleensä pystytty selvittämään.

Koulun uhkaus tuli poliisin tietoon lyhyellä varoitusajalla, joten reaktio oli sen mukainen. Useita partioita tutki Kiiminkipuiston koulurakennuksen aseuhkaan varustautuneena eli luotiliivein ja osa konepistoolein varustautuneina.

Kiiminkipuiston tapauksessa poliisi on kutsumassa nuoria puhutettavaksi tekoon liittyen, kertoo rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen.

Uhkausta tutkitaan perättömänä vaarailmoituksena. Iän osalta rikosvastuussa olevalle rangaistus siitä on sakkoa tai enintään vuosi vankeutta.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.