Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

Valmistuneet: Katso am­mat­tiin val­mis­tu­nei­den ni­mi­lis­to­ja

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kii­min­ki­puis­ton kouluun koh­dis­tet­tiin am­pu­ma­uh­kaus tors­tai­na – op­pi­laat odot­ti­vat luo­kis­sa puo­li­tois­ta tuntia, kun po­lii­si­par­tiot tut­ki­vat koulua

Poliisin osalta tilanne oli ohi kello 16.40 aikaan. Viestintäpäällikkö, rikoskomisario Eeva Törmänen sanoo, että poliisi saa yleensä selvitettyä kuka on Jodelissa tehtyjen uhkausten takana ja uhkauksilla on seurauksia.

Kiiminkipuiston koululla oli useita poliisin partioita torstaina iltapäivällä.
Kiiminkipuiston koululla oli useita poliisin partioita torstaina iltapäivällä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kiimingin keskustassa sijaitsevaan Kiiminkipuiston kouluun kohdistettiin torstaina uhkaus.

Kalevan tietojen mukaan anonyymissa viestipalvelu Jodelissa uhattiin ampumisella Kiiminkipuiston koulussa torstaina kello 13.30. Uhkauksen vuoksi oppilaita kehotettiin pysymään luokissa ja laittamaan verhot ikkunoiden eteen.

Kehoitus luokissa pysymisestä tuli noin kello 13.15. Samaan aikaan myös ensimmäiset poliisit saapuivat paikalle. Oppitunti oli alkanut kello 13.

Kalevan tietojen mukaan koulua alettiin tyhjentää hieman ennen kello 15:tä. Kello 16:n aikaan koululla oli vielä partioita paikalla. Kello 16.40 aikaan poliisi tiedotti tilanteen olevan ohi.

Poliisin mukaan koululla ei lopulta ollut konkreettista vaaraa. Uhkausta tutkitaan perättömänä vaarailmoituksena.

– Uhkauksesta tulee seuraamuksia, vaikka tekijä ei olisi vielä rikosoikeudellisessa vastuussa, poliisin tiedotteessa muistutetaan.

Koulun ikkunoissa olevat verhot oli suljettu. Keskusradiokuulutuksen avulla oppilaita ja opettajia oli kehotettu laittamaan verhot kiinni.
Koulun ikkunoissa olevat verhot oli suljettu. Keskusradiokuulutuksen avulla oppilaita ja opettajia oli kehotettu laittamaan verhot kiinni.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun poliisilaitoksen viestintäpäällikkö rikoskomisario Eeva Törmänen sanoo, että poliisi saa yleensä selvitettyä kuka on Jodelissa tehtyjen uhkausten takana. Törmäsen mukaan poliisin tiedossa ei ole, että uhkausta olisi esitetty muualla kuin Jodelissa.

Poliisilaitokselta kerrotaan, että tehtävää hoiti useita poliisipartiota.

Paikalla olleen Kalevan toimittajan mukaan koulun pihalla oli ainakin neljä maijaa sekä yksi siviilipoliisiauto. Poliiseja oli sekä ulkona että sisällä koulurakennuksessa.

Poliisipartiot tutkivat taloa raskaasti varustettuina. Aseistautuneilla poliiseilla on yllään kypärät ja luotiliivit ja osa kantoi luotisuojia.

Paikalla käyneen Kalevan toimittajan mukaan aluetta ei ollut eristetty, ja koulun pihalla näkyi noin kello 14.25 muutamia lapsia.

Poliisit partioivat Kiiminkipuiston koululla torstaina
Video: Heikki Uusitalo

Kiiminkipuiston koulu sijaitsee Kiimingin keskustassa. Koulussa on noin 600 oppilasta, jotka ovat 6.–9.-luokkalaisia.

Oulun kouluihin on kohdistettu tämän syksyn aikana useita koulu-uhkauksia. Useimmat niistä on tehty viestipalvelu Jodelissa.

24.11. kello 17.10: Päivitetty uutisen tiedot. Poliisin mukaan tilanne oli ohi 16.40.