Ruoka: Näin Oulussa saa jou­lu­pöy­tään mah­dol­li­sim­man eet­tis­tä lihaa

Jääkiekko: Roope Kois­ti­nen on mat­kal­la en­sim­mäi­sek­si ou­lu­lai­sek­si NHL-val­men­ta­jak­si

Koulukone: Lai­toim­me 45 Oulun koulua jär­jes­tyk­seen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Poh­joi­sen yri­tyk­set ha­lua­vat nostaa lasten ja nuorten mie­len­ter­vey­den jul­ki­seen kes­kus­te­luun – mukana Kaleva Media, Lä­hi­Ta­pio­la ja Arina

Kampanja käynnistyy Valkean KesäkatuPOP -musiikkifestivaalilla lauantaina.

Pohjoisen yritykset Kaleva Media, LähiTapiola Pohjoinen sekä Osuuskauppa Arina käynnistävät Meidän mielestä  -kampanjan, jonka tarkoitus on nostaa lasten ja nuorten mielenterveys keskiöön.

Kampanjan tavoite on nostaa lasten ja nuorten mielenterveyden huolestuttava tilanne esille, levittää tietoisuutta ja pohtia, kuinka nuorten hyvinvointia voitaisiin yhteisesti parantaa.

– Haastamme päättäjät, yritykset, itsemme ja jokaisen pohjoissuomalaisen antamaan tukensa paremman pohjoisen mielen hyväksi, kampanjan tiedotteessa kerrotaan.

Kampanjassa ovat mukana myös Oulun kaupunki sekä paikalliset järjestöt, jotka tekevät konkreettista työtä nuorten mielenterveyden edistämiseksi. Mukana ovat Nuorten Ystävät, ODL, MIELI (Oulun seudun mielenterveysyhdistys).

Tiedotteessa kerrotaan, että nuorten mielenterveys on kovilla muun muassa koronapandemian ja sitä seuranneen sotatilan vuoksi. Sodan lieveilmiöt kuten energiahaasteet, inflaatio ja maailmanpolitiikan ristiriidat lisäävät henkistä kuormaa. Lisäksi esimerkiksi sosiaalinen media luo monelle ulkonäköön ja menestymiseen liittyviä paineita.

Kampanja avataan lauantaina Kesäkadulla

Oulun kauppakeskus Valkeassa järjestetään tulevana lauantaina 8. lokakuuta KesäkatuPOP -musiikkifestivaali, joka on kaikille avoin ja maksuton. Kesäkadulta löytyy lauantaina järjestöjen ja nuorisotoimijoiden pisteet, joista voi saada lisätietoa niiden toiminnasta.

Tapahtumassa järjestetään myös nuorten mielenterveyteen keskittyvä keskustelupaneeli, jonka juontajana toimii Kalevan päätoimittaja Sanna Keskinen. Paneeli järjestetään kello 11.

Tapahtumassa esiintyvät Olli Halonen, Ilpo Kaikkonen, Konsta Hietanen sekä Ramses II. Lisäksi luvassa on yllätysesiintyjä, joka paljastetaan tapahtuma-aamuna.

Kaleva on osa Kaleva Media konsernia.

Lue lisää: Lasten ja nuorten mie­len­ter­veys­pal­ve­lut on Oulussa saatu viimein lain mu­kai­sik­si – alue­hal­lin­to­vi­ras­ton tark­kai­lu alkoi jo vuonna 2019