Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pay­rit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Poh­joi­sen va­lo­ku­va­kes­kuk­sen juh­la­näyt­te­ly hou­kut­taa an­ta­maan teok­sil­le enemmän aikaa

Photo North – Pohjoinen valokuvakeskus (PVK) juhlii 35-vuotista toimintaansa aluenäyttelyllä. Perjantaina avautuva Uusi pohjoinen – uusia näkökulmia antaa puheenvuoron kuudelle suomalaiselle ja pohjoismaalaiselle valokuvataiteilijalle, joista osalla tosin on juuret kauempana.

Juhlanäyttelyn kuraattoreiksi kutsutut, Norjan Bodøhön NOUA-valokuvakeskuksen perustaneet Marianne Bjørnmyr ja Dan Mariner ovat halunneet näyttelyn tarjoavan näkymän siihen, miten valokuvataide on tällä hetkellä tiiviissä yhteydessä tieteen, esimerkiksi kansatieteen tai antropologian kanssa.

Esimerkiksi hongkongilainen, Suomessa opiskellut ja Helsinkiin asettunut Sheung Yiu on jalkautunut metsään tiedemiesten rinnalle.

– Hän on perehtynyt kuvaamisen ohessa esimerkiksi metsänkasvuun ja topografiaan, Mariner selittää Ground Truth -projektista.

– Sheung on esimerkki nykykuvaajien sukupolvesta, jolla on hiottu tekninen osaaminen ja välineet ja halu kuvata sen vaikutusta siihen, miten koemme maailmaa ympärillämme.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.