Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Poh­jois-Poh­jan­maa las­keu­tui koronan pe­rus­ta­sol­le, sai­raan­hoi­to­pii­rin johto esittää ra­vin­to­loi­ta avat­ta­vik­si – "Pe­rus­teet ra­vit­se­mus­liik­kei­den sul­ke­mi­sel­le eivät täyty yh­des­sä­kään alueen kun­nas­sa"

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueellinen koronakoordinaatioryhmä totesi tiistaina alueen siirtyneen epidemian perustasolle. Ravintolat odottavat kuumeisesti hallituksen päätöstä rajoitusten lieventämisestä.

Juha Korpelainen korostaa, että herpaantumiseen ei ole varaa, vaikka koronatilanne näyttääkin hyvältä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella.
Juha Korpelainen korostaa, että herpaantumiseen ei ole varaa, vaikka koronatilanne näyttääkin hyvältä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Tiistaina koronaepidemian perustasolle siirtyneellä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella nykyiset ravintolarajoitukset ovat voimassa 18. huhtikuuta asti.

Sairaanhoitopiirin johdosta lähetettiin tiistaina lausunto työ- ja elinkeinoministeriöön sekä valtioneuvostoon, jossa ravintoloita esitetään jälleen avattaviksi. Lausunnon lähettämisestä kertoi ensin Yle.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen, mistä lausunnossa oli kyse?

– Varsinainen lausunto lähetettiin jo viime viikolla. Tiistaina teimme siihen vain täydennyksen. Ydinlauseena oli, että tartuntojen vähenemisen ansiosta perusteet ravitsemusliikkeiden sulkemiselle eivät täyty yhdessäkään Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen kunnassa.

Mitä täydennys koski?

– Viime viikon lausunnossa Oulun ilmaantuvuusluku ja tartuntojen lukumäärä olivat muita kuntia korkeammalla tasolla. Nyt tilanne on kuitenkin parantunut niin paljon, että koko maakunta on perustasolla.

Onko lausuntoon vastattu?

– Lausuntoon ei ole vastattu, eikä varmaan vastatakaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.