Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pe­rus­ope­tus nousuun op­pi­mi­sen tukea uu­dis­ta­mal­la – ak­ti­voi­va ja osal­lis­ta­va op­pi­mi­nen tuottaa py­sy­vim­piä tu­lok­sia

Uudistukset toteutuvat parhaiten, jos kehittämistoimet keskittyvät oppimisen tukeen ja jos opettajat puoltavat niitä. Muutoin uudistukset ovat näennäisiä. Oppimisen tuella tarkoitan toimenpiteitä, joilla oppimista tehostetaan ja syvennetään.

Vuodesta 2006 lukien lasten ja nuorten oppimistulokset ovat Suomessa heikentyneet. On nuoria, joilla on vakavia puutteita jo perustaidoissa. Eivät opetussuunnitelmat, arvioinnit eivätkä tuki- ja erityishenkilöstön lisäämisetkään ole juuri korjanneet tilannetta. Oppivelvollisuuden jatke ei paikkaa näitä puutteita.

Resurssivaje on yksi syy huoliin. Maahanmuuttajataustaisten lisääntyminen sekä erityistä tukea jossain muodossa tarvitsevien määrän kasvu aina 25 prosenttiin saakka lisäävät vajetta. Eri tavoin oirehtivien lasten (myös häiriköivät ja väkivaltaiset) määrä kuormittaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.