Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pai­men­hui­lu­ja, ko­ne­biit­te­jä ja kar­jan­kut­su­ja – Oulun Mu­siik­ki­juh­lien kon­sert­ti­sar­jas­sa soi tors­tai­na Säh­kö­pai­me­nen moderni kan­san­mu­siik­ki

Modernia kansanmusiikkia esittävässä Sähköpaimen-yhtyeessä musisoivat Kirsi Ojala (puhaltimet ja munniharppu), Amanda Kauranne (laulu, luuppaus ja munniharppu) ja Eero Grundström (konemusisointi).
Modernia kansanmusiikkia esittävässä Sähköpaimen-yhtyeessä musisoivat Kirsi Ojala (puhaltimet ja munniharppu), Amanda Kauranne (laulu, luuppaus ja munniharppu) ja Eero Grundström (konemusisointi).
Kuva: Marko Rantanen

Kansanmusiikkiyhtye Sähköpaimen esiintyy keskiviikkona Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -konsertissa RioLivessä.

Sähköpaimen-trio esittää arkaaista konemusiikkia suomalaisen, karjalaisen ja inkeriläisen perinnemusiikin, liveluuppauksen, konebiittien ja äänimaisemoinnin keinoin.

Yhtyeen soundissa kuuluvat myös vanhakantaiset puhaltimet, kuten paimenhuilut ja puusarvi. Lisämausteensa tuovat  italialaisen kyläkuoron karjankutsut.

Sähköpaimen esittää modernia kansanmusiikkia, jossa vanhin perinne kohtaa modernin tekniikan, orgaaninen sulautuu sähköön, improvisaatio iskeytyy biittiin. Yhtyeen esiintymiseen kuuluu myös improvisointi.

Yhtyeen uudella Hämärä-levyllä sekä live-konserteissa koneiden kautta mukana on italialainen vähemmistökieltä frankoprovensaalia puhuva kyläkuoro Li Magnoutoun. Kappaleissa vierailevat myös mestarikansanlaulaja Hilja Grönfors sekä piemontelainen kansanlaulaja Gigi Ubaudi.

Sähköpaimen-triossa musisoivat Eero Grundström (konemusisointi), Amanda Kauranne (laulu, luuppaus ja munniharppu) ja Kirsi Ojala (puhaltimet ja munniharppu).

Oulun Musiikkijuhlien OMJ Jazz & Etno -konserttisarjassa järjestetään syksyn mittaan yhteensä 12 konserttia, jotka vievät pelimannitanssimusiikista jazziin ja konebiittien äärelle.

Sähköpaimenen konsertti keskiviikkona 11. lokakuuta kello 19  RioLivessä.