Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pa­hoin­voin­nin hin­ta­lap­pu satoja mil­joo­nia euroja: Pohteen mukaan asuk­kai­den elä­män­laa­tu on hei­ken­ty­nyt

Pohjoispohjalaiset elävät Pohteen hyvinvointikertomuksen mukaan pääosin hyvää arkea ja elämää mutta tyytyväisyys ja elämänlaatu ovat heikentyneet.

Pudasjärvinen äiti Niina Koivula (oik.) katsoo, kun lapset Aurelia ja Armida kiipeilevät taitavasti leikkipaikalla Kempeleen Zeppelinissä.
Pudasjärvinen äiti Niina Koivula (oik.) katsoo, kun lapset Aurelia ja Armida kiipeilevät taitavasti leikkipaikalla Kempeleen Zeppelinissä.
Kuva: Pekka Peura

Pudasjärvinen perheenäiti Niina Koivula seuraa Kempeleen Zeppelinissä, kun lapset Aurelia ja Armida kiipeilevät taitavasti leikkipaikan telineissä. Lapsiperheen arjessa riittää tekemistä, sillä perheessä on viisi lasta.

Koivula tunnistaa hyvin ilmiön perheiden kuormituksesta. Hän toivookin, että hyvinvointialue lunastaa lapsille, nuorille ja heidän perheilleen annetut palvelulupaukset.

Koivula viittaa julkisuudessa esillä olleisiin Oulun lastensuojelun ongelmiin, joihin aluehallintovirasto on kiinnittänyt huomiota, resurssipulaan ja nuorten mielenterveysongelmiin.

Korona-ajasta maksetaan vielä vuosia

Koivula arvioi, että korona-ajan seurauksia maksellaan vielä vuosia, sillä lapsiperheet eivät välttämättä saaneet korona-aikana sitä kotipalvelua ja perhetyön tukea, joka olisi heille kuulunut. Myös Koivula olisi kaivannut perhearkeen enemmän apua ja tukea, sillä perheessä on erityislapsia.

– Paperilla asiat saattavat näyttää hienolta, mutta mikä on todellisuus, hän kysyy.

Koivula myöntääkin, että raskaan korona-ajan jäljet ovat vaikuttaneet kielteisesti tyytyväisyyteen ja elämänlaatuun.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.