Pääkirjoitus: Asun­to­kau­pan krii­si­vai­he sekä lyö että hellii

Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

OYY: Rak­si­lan sel­vi­tyk­ses­tä puuttuu pitkän ai­ka­vä­lin visio – on sel­vi­tet­tä­vä, kuinka kaikki Lin­nan­maan toi­min­not saadaan siir­ret­tyä alueel­le vuoteen 2040 men­nes­sä

Kampushankkeessa suunnitellaan yliopiston kampusta Raksilan marketien tilalle.
Kampushankkeessa suunnitellaan yliopiston kampusta Raksilan marketien tilalle.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan mielestä Oulun kaupungin Raksilan suunnitteluvarausselvityksestä puuttuu pitkän aikavälin visio. Kaupunki julkaisi maanantaina Oulun yliopiston, Arinan ja Keskon yhteisen suunnitteluvarausselvityksen alueelle.

OYY:n mukaan selvityksestä jää epäselväksi, onko yliopistolla yhä tahtoa siirtää jollain aikavälillä kaikki yliopiston Linnanmaan kampuksen toiminnot Raksilan ja Kontinkankaan alueelle.

– Laajentamismahdollisuudet mainitaan 52-sivuisessa dokumentissa yhdessä virkkeessä eikä 2. tai 3. vaiheen rakentamisesta ole minkäänlaista mainintaa, OYY:n kannanotossa todetaan.

OYY kertoo suhtautuneensa aiemmin positiivisesti yliopiston muuttoon keskustan läheisyyteen uusiin tiloihin. Se on kuitenkin pitänyt tärkeänä, että sen asettamat reunaehdot täyttyvät kampuksen suunnittelussa.

OYY:n mukaan hankesuunnittelun jatkuessa yliopiston on selvitettävä, kuinka kaikki Linnanmaan kampuksen toiminnot saadaan siirrettyä vuoteen 2040 mennessä Raksilan ja Kontinkankaan alueelle.

– Jos keskustan läheisyyteen mennään, niin mennään sinne kunnolla. Hyödynnetään Kontinkankaan kampuksen läheisyyttä ja tehdään alueesta tulevaisuuden superkampus, OYY:n hallituksen puheenjohtaja Olli Joki summaa.

Lue myös: Yli­opis­to ja kaup­pa­ket­jut va­kuut­ta­vat so­pi­van­sa hyvin vie­rek­käin Rak­si­laan – "On tehty komp­ro­mis­se­ja"