Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

OYY: Rak­si­lan sel­vi­tyk­ses­tä puuttuu pitkän ai­ka­vä­lin visio – on sel­vi­tet­tä­vä, kuinka kaikki Lin­nan­maan toi­min­not saadaan siir­ret­tyä alueel­le vuoteen 2040 men­nes­sä

Kampushankkeessa suunnitellaan yliopiston kampusta Raksilan marketien tilalle.
Kampushankkeessa suunnitellaan yliopiston kampusta Raksilan marketien tilalle.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan mielestä Oulun kaupungin Raksilan suunnitteluvarausselvityksestä puuttuu pitkän aikavälin visio. Kaupunki julkaisi maanantaina Oulun yliopiston, Arinan ja Keskon yhteisen suunnitteluvarausselvityksen alueelle.

OYY:n mukaan selvityksestä jää epäselväksi, onko yliopistolla yhä tahtoa siirtää jollain aikavälillä kaikki yliopiston Linnanmaan kampuksen toiminnot Raksilan ja Kontinkankaan alueelle.

– Laajentamismahdollisuudet mainitaan 52-sivuisessa dokumentissa yhdessä virkkeessä eikä 2. tai 3. vaiheen rakentamisesta ole minkäänlaista mainintaa, OYY:n kannanotossa todetaan.

OYY kertoo suhtautuneensa aiemmin positiivisesti yliopiston muuttoon keskustan läheisyyteen uusiin tiloihin. Se on kuitenkin pitänyt tärkeänä, että sen asettamat reunaehdot täyttyvät kampuksen suunnittelussa.

OYY:n mukaan hankesuunnittelun jatkuessa yliopiston on selvitettävä, kuinka kaikki Linnanmaan kampuksen toiminnot saadaan siirrettyä vuoteen 2040 mennessä Raksilan ja Kontinkankaan alueelle.

– Jos keskustan läheisyyteen mennään, niin mennään sinne kunnolla. Hyödynnetään Kontinkankaan kampuksen läheisyyttä ja tehdään alueesta tulevaisuuden superkampus, OYY:n hallituksen puheenjohtaja Olli Joki summaa.

Lue myös: Yli­opis­to ja kaup­pa­ket­jut va­kuut­ta­vat so­pi­van­sa hyvin vie­rek­käin Rak­si­laan – "On tehty komp­ro­mis­se­ja"