Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Ou­lun­kaa­ri val­mis­te­lee kol­man­sia ro­ko­tuk­sia – Poh­jois-Poh­jan­maal­la to­det­tiin 21 uutta tar­tun­taa

Oulunkaaren kuntayhtymä valmistelee kolmansien koronarokotteiden antamista. Kolmannet rokotukset aloitetaan hoitolaitosten asukkaista ja sote-henkilöstöstä.

Oulunkaaren yhtymään kuuluvat Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi ja Vaala.

THL suosittelee osalle väestöstä kolmatta koronarokoteannosta. Ryhmään kuuluu esimerkiksi vakavasta immuunipuutoksesta kärsiviä sekä henkilöitä, jotka ovat saaneet ensimmäisen ja toisen rokotteensa keväällä ensimmäisten rokotettujen joukossa, vain muutaman viikon välillä toisistaan.

THL on myös linjannut, että kolmansien rokotteiden jakaminen ei saa hidastuttaa ensimmäisten ja toisten rokotteiden antamista. Siksi esimerkiksi Oulunkaaren alueella syyskuun lopulla ja lokakuun alussa järjestettävät walk-in-rokotuspäivät on tarkoitettu ensisijaisesti ensimmäisten ja toisten rokotusten saamiseen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos raportoi perjantaina 510 uutta koronavirustartuntaa. Niistä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin 21: Oulussa yhdeksän, Siikajoella neljä, Raahessa kaksi, Pudasjärvellä yksi, Nivalassa yksi, Muhoksella yksi, Kuusamossa yksi, Iissä yksi ja Alavieskassa yksi.

Lapin sairaanhoitopiirissä tartuntoja oli yhdeksän. Niistä kuusi todettiin Rovaniemellä, yhdet Inarissa ja Sallassa ja yhdestä tartunnasta ei ole kuntatietoa.

Länsi-Pohjassa tartuntoja oli yksi. Se havaittiin Kemissä.

Päivitetty kello 12.44: Lisätty tiedot tartuntamääristä.