Oulun yli­opis­ton yli­op­pi­las­kun­nan edus­ta­jis­to­vaa­lien ää­nes­tys siirtyy mo­bii­li­so­vel­luk­seen – ta­voit­tee­na nostaa ää­nes­tys­pro­sent­tia

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) toteuttaa edustajistovaaliensa äänestyksensä ensimmäistä kertaa mobiilissa. 28. lokakuuta ja 3. marraskuuta välillä käytävissä vaaleissa valitaan 37-henkinen edustajisto varajäsenineen, ja äänestys tapahtuu Tuudo-mobiilisovelluksessa.

Tuudo on yliopistolla jo entuudestaan käytössä oleva sovellus, jonka kautta opiskelijat voivat käyttää sähköistä opiskelijakorttia ja tarkistaa niin kurssisuorituksiaan kuin ruokalistoja.

– Äänestäminen mobiilisovelluksessa, jota opiskelijat muutenkin käyttävät lähes päivittäin, on helppoa ja sujuvaa. Odotamme sen vaikuttavan positiivisesti äänestysprosenttiin, ylioppilaskunnan pääsihteeri Kauko Keskisärkkä sanoo.

Äänestysjärjestelmää on kehitetty keväästä lähtien, OYY kertoo tiedotteessaan. Ylioppilaskunnan tavoitteena on nostaa äänestysprosentti edellisten vuoden 2019 edustajistovaalien 29,4 prosentista vähintään 31 prosenttiin.

Edustajistovaaleissa ehdolle voi asettua ja äänestää kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen, ja OYY:n tavoitteena on kerätä ehdokkaiksi vähintään 150 jäsentä. Vaaleja toteuttamaan on rekrytoitu osa-aikainen vaalikoordinaattori, joka pyrkii lisäämään tietoisuutta edustajiston toiminnasta ja vaaleista.

– Aine- ja harrastejärjestöistä löytyy paljon aktiivisia opiskelijoita, joilla voisi olla innostusta myös edustajistossa toimimiseen. Omalla työlläni toivon madaltavani kynnystä heille osallistua myös ylioppilaskunnan toimintaan, vaalikoordinaattoriksi valittu Santeri Siira kommentoi.