Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun po­lii­sil­la kii­rei­nen vuo­den­vai­he: Iis­sä puu­ko­tet­tiin, yksi louk­kaan­tui ilo­tu­lit­teis­ta ja Lu­mi­joel­la ja Yli­vies­kas­sa tut­ki­taan tu­li­pa­lo­ja

Poliisin mukaan alle 18-vuotiailla oli paljon ilotulitteita, vaikka niitä ei saisi antaa alaikäisten käyttöön. Arkistokuva.
Poliisin mukaan alle 18-vuotiailla oli paljon ilotulitteita, vaikka niitä ei saisi antaa alaikäisten käyttöön. Arkistokuva.
Kuva: Vappu Kallio

Vuodenvaihde oli Oulun poliisilaitoksen alueella kiireinen. Tehtäviä kertyi yön aikana yli 300.

Iissä poliisi tutkii henkirikoksen yritystä. Epäilty tekijä oli lyönyt uhria teräaseella ylävartaloon. Uhri vietiin sairaalaan, ja poliisi otti tekijän kiinni.

Yön aikana Oulun poliisilaitoksen alueella sattui myös useita pahoinpitelyitä. Väkivaltaisia välien selvittelyjä tuli vastaan erityisesti aamuyöllä. Poliisi on ottanut kiinni pahoinpitelyistä epäiltyjä. Häiriökäyttäytymiset työllistivät poliisia aamun saakka.

Poliisin tietoon on tullut, että ainakin yksi ihminen loukkaantui ilotulitteiden vuoksi lauantaina. Hänen saamansa vammat eivät kuitenkaan olleet vakavia.

Sairaanhoitaja Tiina Lämsä Oulun seudun yhteispäivystyksestä kertoo, että Oysissa on hoidettu tämän vuodenvaihteen aikaan vain yhtä ilotulitteiden vuoksi loukkaantunutta henkilöä.

Sairaalaan on tullut jonkin verran myös kaatumisen vuoksi loukkaantuneita ihmisiä, mutta heitä ei ole ollut siellä erityisen paljon. Oulun seudulla tiet olivat paikoin varsin liukkaita.

Lauantaina alkuillasta poliisi selvitteli ilotulitteista johtuvaa häiriökäyttäytymistä. Poliisin mukaan ilotulitteita oli runsaasti alle 18-vuotiailla, vaikka alaikäinen ei saisi pitää hallussa ilotulitteita.

Lisäksi poliisi otti kiinni useita rattijuoppoja.

Aiemmin uudenvuoden aattona poliisi kertoi, että vesisade oli hillinnyt uudenvuoden juhlintaa.

Tulipaloja eri puolilla maakuntaa

Uudenvuoden yönä Pohjois-Pohjanmaalla tapahtui kaksi tulipaloa, joiden syttymissyytä poliisi selvittää. Lumijoella paloi asumaton parakkirakennus ja Ylivieskassa rakennus sekä sen sisällä ollut traktori.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että Ylivieskassa tuhoutunut rakennus oli entinen navetta, joka oli ollut pajakäytössä. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, rakennus oli jo täysin tulessa. Tulen leviäminen viereisiin rakennuksiin saatiin estettyä. Kova ja puuskainen tuuli painoi savuja ja liekkejä pois vieressä sijainneesta autotallista ja omakotitalosta. Kuumuus rikkoi kuitenkin autotallin ikkunat.

Päivystävä palomestari Kimmo Virkkala Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kertoo, että roskalaatikkopalot ja muut pienemmät tulipalot työllistivät pelastuslaitosta uudenvuoden yönä.

Lue myös: Nallikarin ilotulitus houkutteli tuhansia katsojia, lähialueen liikenne ruuhkautui täysin

Juttua päivitetty 1.1.2023 kello 8.51 Kimmo Virkkalan kommenteilla sekä tiedoilla Ylivieskan tulipalosta.
Juttua päivitetty kello 11.32. Lisätty sairaanhoitaja Tiina Lämsän kommentit.