Häirintä: Oulun ylio­pis­to aloit­taa sel­vi­tys­työn opis­ke­li­jae­dus­ta­jien koh­te­lus­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun po­lii­si­lai­tos ra­joit­taa asia­kas­pal­ve­lua ja au­ki­olo­ai­ko­ja ko­ro­na­ti­lan­teen vuoksi – asiat suo­si­tel­laan hoi­ta­maan ver­kos­sa

Oulun poliisilaitos kertoo, että sen asiakaspalvelu ja aukioloajat ovat rajoitettuja joulukuun loppuun saakka kiihtyvän koronavirustilanteen vuoksi.

Poliisi suosittelee hoitamaan asioinnin verkossa. Esimerkiksi passin ja henkilökortin hakeminen onnistuu netissä ja useimmissa asioissa myös rikosilmoituksen voi tehdä sähköisesti.

Lupa-asiointiin on varattava aika poliisin verkkosivulla. Kiireellisissä lupa-asioissa Oulun keskustan poliisiasemalla palvellaan maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 8–15.45 ja keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9–15.45. Riskiryhmiin kuuluvat voivat asioida perjantaisin kello 8–9 ilman ajanvarausta.

Kiireellisiä lupa-asioita voivat olla ajo-oikeusasiat, matkustamisen tai asioinnin kannalta välttämätön henkilöllisyys- tai matkustusasiakirja tai ammatin kannalta välttämätön lupa, kuten turva-alan lupa.

Haapajärven, Haapaveden, Kajaanin, Kuhmon, Kuusamon, Muhoksen, Pudasjärven, Taivalkosken, Raahen, Suomussalmen ja Ylivieskan poliisiasemilla lupapalvelut ovat vain ajanvarauksella.

Valmiit asiakirjat voidaan noutaa Oulun keskustan poliisiasemalta ilman ajanvarausta, mutta muilla asemilla vain ajanvarauksella. Riskikiryhmäläiset voivat valtuuttaa valtakirjalla toisen henkilön hakemaan asiakirjan puolestaan.

Oulun keskustan poliisiaseman poliisipäivystyksessä rajoitetaan asiakkaiden sisäänpääsyä, mutta päivystys on auki päivittän normaalisti. Infossa selvitetään, voiko asian hoitaa sähköisesti tai voiko asian hoitaa myöhemmin, mikäli se ei ole akuutti.

Muilla Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun poliisiasemilla poliisipäivystykset ovat auki samoina päivinä kuin normaalioloissa, mutta rajoitetusti kello 10–14. Puhelinpalvelut toimivat normaalien aukioloaikojen mukaan. Tarkemmat ajat löytyvät poliisin verkkosivuilta.

Asetarkastuksia järjestetään useilla paikkakunnilla. Haapajärvellä tarkastukset ovat keskiviikkoisin kello 12–16, Haukiputaalla torstaisin kello 9–11 ja 12–17, Kuusamossa torstaisin kello 12–16, Pudasjärvellä keskiviikkoisin kello 9–12, Raahessa parittomien viikkojen tiistaina kello 12–16, Taivalkoskella tiistaisin kello 10–14 ja Ylivieskassa parillisten viikkojen tiistaina kello 8–11 ja 12–16. Asetarkastukseen pääsee vain ajanvarauksella Kajaanissa keskiviikkoisin kello 11–16, Kuhmossa torstaisin kello 9–11 ja 13–15 sekä Suomussalmella torstaisin kello 9–11 ja 13–15.