Kolumni: Se tärsky oli lo­pet­taa pyö­räi­lyn al­kuun­sa, mutta toisin kävi

Oulun poliisi saanut jo useita yh­tey­den­ot­to­ja kes­kel­le kul­ku­väy­liä jä­te­tyis­tä säh­kö­pot­ku­lau­dois­ta: "Ota täs­sä­kin asiassa muut huo­mioon"

Sähköpotkulaudan saa pysäköidä jalkakäytävälle tai pyörätielle, mutta niin, ettei siitä aiheudu haittaa muulle kulkemiselle.
Sähköpotkulaudan saa pysäköidä jalkakäytävälle tai pyörätielle, mutta niin, ettei siitä aiheudu haittaa muulle kulkemiselle.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun poliisi kertoo Twitterissä, että se on saanut useita huolestuneita yhteydenottoja sähköpotkulautojen jättämisestä keskelle kulkuväyliä.

Poliisi ohjeistaa sähköpotkulaudan käyttäjiä ottamaan myös muut liikkujat huomioon ja jättämään sähköpotkulaudan turvalliseen paikkaan, ei poikittain ajoväylien keskelle, jossa ne voivat aiheuttaa yllättäviä tilanteita.

Sähköpotkulauta on kevyt sähköajoneuvo, jonka kuljettajaan sovelletaan polkupyöräilyä koskevia liikennesääntöjä. Samoin kuin polkupyörän, myös sähköpotkulaudan saa pysäyttää tai pysäköidä myös jalkakäytävälle tai pyörätielle, mutta niin, ettei siitä aiheudu haittaa muulle kulkemiselle.

Poliisin mukaan jokaisen sähköpotkulautoja käyttävän kannattaa kerrata ohjeet turvalliseen sähköpotkulaudan käyttöön esimerkiksi Helsingin poliisin elokuun alussa julkaisemista ohjeista.