Vaatesuunnittelu: Tytti Ala­pie­ti suun­nit­te­lee Pi­ki­saa­res­sa ui­ma­pu­ku­ja ja muita vaat­tei­ta

Pääkirjoitus: Ve­ty­ta­lous voi tuoda pi­ris­tys­ruis­keen Poh­jois-Poh­jan­maal­le, mutta myös vas­tus­tus­ta on odo­tet­ta­vis­sa

Oulun poliisi määräsi vii­kon­lop­pu­na 16 mopoa ajo­kiel­toon – muis­tut­taa vi­ri­tet­ty­jen mopojen vaa­ral­li­suu­des­ta

Suurin osa poliisin viikonvaihteessa tarkastamista ajoneuvoista oli kunnossa. Kuvituskuva.
Suurin osa poliisin viikonvaihteessa tarkastamista ajoneuvoista oli kunnossa. Kuvituskuva.
Kuva: Sami Aspelund

Poliisi valvoi kevyitä ajoneuvoja tehostetusti edellisenä viikonloppuna 13.–15. toukokuuta. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella poliisi tarkasti yhteensä 121 mopoa ja kevytmoottoripyörää. Tarkastetuista ajoneuvoista 16 joutui ajokieltoon ja 37 määrättiin katsastettavaksi. Sakkoja kirjoitettiin 28.

– Olimme valmistautuneet valvomaan myös mopojen kokoontumisajoja, mutta niitä ei tietojemme mukaan järjestetty Kainuussa eikä Pohjois-Pohjanmaalla viime viikonlopun aikana, toteaa liikenneyksikön johtaja, komisario Pasi Rissanen Oulun poliisilaitokselta.

Poliisi muistuttaa, että viritetyt mopot ovat vaarallisia sekä liikenteelle että kuljettajalle. Mopot eivät saa kulkea kovempaa kuin 45 kilometriä tunnissa.

– Mopolla tapahtuvat onnettomuudet johtuvat usein mopoilijan vaarallisesta ajotavasta, Rissanen kertoo.

Turvallisessa mopoilussa on tärkeää, että jarrut ja valot toimivat. Poliisi ohjeistaa huoltajia tarkistamaan nuortensa mopojen kunnon säännöllisesti.