Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Oulun päät­tä­jät osoit­ti­vat va­lis­tu­nei­suut­ta San­gin­jo­ki-pää­tök­ses­sä – suo­je­lu­alueen synty oli myös kan­sa­lais­ak­tii­vi­suu­den voitto

Oulun alueella on nyt Sanginjoella 25 neliökilometrin suojelualue, jonka arvo vuosien mittaan vain kasvaa. Kaupunki oli kaukonäköinen lahjoittaessaan oman suojelualueensa valtiolle. Se vahvistaa mahdollisuuksia saada koko alueesta kansallispuisto.

Saako Oulu tulevaisuudessa Sanginjoelle kansallispuiston? Sitä ei vielä tiedetä, mutta joka tapauksessa kaupungin alueelle syntyy runsaan 25 neliökilometrin laajuinen yhtenäinen suojelualue, jonka luontoarvojen ja myös taloudellisen annin kaupungille voi tulevaisuudessa odottaa vain kasvavan.

Keskustasta lähimmillään vain noin 10 kilometrin päässä sijaitsevan suojelualueen synty sinetöityi maanantaina. Ensinnäkin kaupunki allekirjoitti Koneen Säätiön kanssa sopimuksen 14,4 neliökilometrin suuruisen alueen myynnistä säätiölle, joka puolestaan lahjoittaa alueen valtiolle, Metsähallituksen Luontopalvelujen haltuun.

Toiseksi maanantaina kaupunki myi valtiolle yhden euron kauppahinnalla 11,3 neliökilomerin suuruisen yhtenäisen suojelualueen, joka syntyi viime vuonna. Käytännössä kyseessä on siis lahjoitus, johon liittyy pitempi tähtäin: oululainen kansallispuisto.

Sama tavoitteen puolesta ilmoittaa toimivansa myös Koneen Säätiö.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.