Kuvagalleria: Ter­wa­hölk­kä ja -ma­ra­ton juos­tiin jälleen Oulussa

Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Pääkirjoitus
Tilaajille

Oulun päät­tä­jät osoit­ti­vat va­lis­tu­nei­suut­ta San­gin­jo­ki-pää­tök­ses­sä – suo­je­lu­alueen synty oli myös kan­sa­lais­ak­tii­vi­suu­den voitto

Oulun alueella on nyt Sanginjoella 25 neliökilometrin suojelualue, jonka arvo vuosien mittaan vain kasvaa. Kaupunki oli kaukonäköinen lahjoittaessaan oman suojelualueensa valtiolle. Se vahvistaa mahdollisuuksia saada koko alueesta kansallispuisto.

Saako Oulu tulevaisuudessa Sanginjoelle kansallispuiston? Sitä ei vielä tiedetä, mutta joka tapauksessa kaupungin alueelle syntyy runsaan 25 neliökilometrin laajuinen yhtenäinen suojelualue, jonka luontoarvojen ja myös taloudellisen annin kaupungille voi tulevaisuudessa odottaa vain kasvavan.

Keskustasta lähimmillään vain noin 10 kilometrin päässä sijaitsevan suojelualueen synty sinetöityi maanantaina. Ensinnäkin kaupunki allekirjoitti Koneen Säätiön kanssa sopimuksen 14,4 neliökilometrin suuruisen alueen myynnistä säätiölle, joka puolestaan lahjoittaa alueen valtiolle, Metsähallituksen Luontopalvelujen haltuun.