Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Syntyvyys: Syn­ty­vyys painui pak­ka­sel­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la en­sim­mäis­tä kertaa 150 vuoteen

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­ko­dis­sa lapset saavat leikkiä ja näkyä joka pai­kas­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Oulun neu­vo­lat aloit­ti­vat yh­teis­työn Met­sä­hal­li­tuk­sen kanssa – ou­lu­lai­set lap­si­per­heet saavat neu­vo­la­käyn­nil­lä ret­ki­vink­ke­jä lä­hi­luon­toon

Oulussa voi palata neuvolakäynniltä kotiin uuden retkivinkin kanssa. Oulun neuvolat ja Metsähallituksen Luontopalvelut ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on innostaa lapsiperheitä luontoon. Neuvoloista löytyy tietoa Oulun seudun lähiluontokohteista sekä luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista. Neuvolaväki osallistuu tällä viikolla koulutuspäivään aiheesta Liminganlahden luontokeskuksessa.

Retkeilyn suosio on värittänyt viime vuosina monen suomalaisen arkea. Kotimaisiin luontokohteisiin on löytänyt yhä enemmän ja uusia kävijöitä. Luonnosta haetaan virkistystä, mutta myös terveyttä. Oulun neuvoloissa halutaan auttaa lapsiperheitä tunnistamaan luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutusten merkitys.

– Vahvan luontosuhteen syntyminen lapsuudessa antaa eväitä koko loppuelämään. Luonnossa lapsi innostuu liikkumaan monipuolisesti ja leikkimään mielikuvitusta käyttäen. Näillä on lapsen kehityksen kannalta suuri merkitys. Luonto on samalla tasavertainen, pääsymaksuton paikka, josta jokainen perhe voi hakea positiivisia yhdessäolon hetkiä, kommentoi äitiyshuollon vastuuterveydenhoitaja Johanna Moilala Tuiran neuvolasta.

Metsähallitus on toimittanut neuvoloihin esitteitä Oulun seudun lähiluontokohteista sekä tietoa luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista. Yhteistyön erilaisia mahdollisuuksia tutkitaan.

– Pohdimme vaikkapa sitä, voisiko tietyn ikäryhmän vuositarkastuksiin liittää pienen luontoviestin, Moilala paljastaa.