Puheenaihe: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

Vanhat kuvat: Ve­den­pai­su­mus ali­ku­lus­sa ja muita Oulun tulvia

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun Lu­mo-va­lo­fes­ti­vaa­li mukaan suureen eu­roop­pa­lai­seen kult­tuu­ri­hank­kee­seen

Vuoden 2023 Lumo-festivaalilla nähdään osa James Joycen Odysseus-teoksen tarinasta.

Tunnelmia vuoden 2021 Lumo-festivaalista.
Tunnelmia vuoden 2021 Lumo-festivaalista.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kaupungin Lumo-festivaali on mukana Creative Europe -ohjelman rahoittamassa euroopanlaajuisessa kulttuurihankkeessa ULYSSES: A European Odyssey. Hankkeen innoittajana toimii James Joycen Odysseus eli Ulysses -teos. Projektiin osallistuu yhteensä 18 eurooppalaista kaupunkia.

Joycen teoksessa on 18 kappaletta, ja kukin kaupunki esittää yhden osion romaanista. Lumo-festivaali on tarinan 15. kappale. Oulussa vuonna 2023 nähtävän esityksen teemana on mielen hyvinvointi.

Hankkeeseen kuuluu kaupunkitapahtumien lisäksi 30 taiteilijaresidenssivaihtoa ja 18 paikallisilta kirjailijoilta tilattua tekstiä. Teksteistä muotoillaan uusi Europe-Ulysses –teos vuonna 2024.

Taiteilijavaihdoista kaksi on varattu oululaisille taiteilijoille. Haku residenssivaihtoon haluavista taiteilijoista ja kirjailijan valinnasta järjestetään myöhemmin.

EU on rahoittanut hanketta Creative Europe -ohjelmasta yli 1,7 miljoonalla eurolla. Oululle myönnetty osuus on noin 90 000 euroa.

Oulun kaupungin tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Jarkko Halunen uskoo, että rahoituksesta on hyötyä myös tulevaisuuden kannalta.

– Kulttuuripääkaupunkivuoden lähestyessä voisimme mahdollisesti hakea vastaavaa rahoitusta itse, Halunen pohtii.