Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun jouk­ko­lii­ken­teen pal­ve­lu­ta­sok­si va­lit­tiin sit­ten­kin vaih­to­eh­to kaksi – osa kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen jä­se­nis­tä jätti eriävän mie­li­pi­teen

Oulun joukkoliikenteen palvelutasoksi valittiin maanantain kokouksessa kustannusvaikutuksiltaan toiseksi kallein vaihtoehto.
Oulun joukkoliikenteen palvelutasoksi valittiin maanantain kokouksessa kustannusvaikutuksiltaan toiseksi kallein vaihtoehto.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun kaupunginhallitus päätti maanantaina kokouksessaan valita Oulun kaupungin sekä Iin ja Muhoksen kuntien alueiden joukkoliikenteen palvelutasoksi vaihtoehdon kaksi.

Vaihtoehto on kustannusvaikutuksiltaan 5,5 miljoonaa euroa vuodesta 2025 alkaen. Nyt valitussa kakkosvaihtoehdossa keskitytään keskustan runkolinjojen parantamiseen, Jäälin palvelutason parantamiseen sekä siinä huomioidaan asuntomessualue ja tuleva Ruskon turvakampus.

Siinä myös huomioidaan keskeisimmät työpaikkakeskittymät ja kouluverkon muutokset.

Kaupunginhallitus teki valintansa kolmen eri vaihtoehdon joukosta, joista nyt valittu kakkosvaihtoehto on vaikutuksiltaan toiseksi laajin.

Kaupunginhallituksen esityslistalla oli alun perin halvin kolmesta vaihtoehdosta, jonka kustannusvaikutukset olisivat olleet 2,6 miljoonaa euroa vuodesta 2025 alkaen.

Halvimman vaihtoehdon ehdottamisen takana oli kaupungin talous- ja rahoitusryhmän lausunto. Sen mukaan talousarvion 2024 ja suunnitteluvuosien 2025–2026 ovat talouden näkökulmasta alijämäisiä.

Nyt valittu kustannustaso on myös kaupungin yhdyskuntalautakunnan kaksi viikkoa sitten suosittelema vaihtoehto.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.