Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun bussien käyt­tä­jät ovat ih­me­tel­leet joi­den­kin kul­jet­ta­jien mas­kit­to­muut­ta ja suo­jap­lek­sien puu­tet­ta – ky­syim­me mikä on linjaus

Kaupungin joukkoliikennepäällikön mukaan isointa siivua vuoroista liikennöivä OTP ei ainoana yhtiönä ole asentanut pleksejä kuljettajien suojaksi. OTP:n mielestä kaupunki "haluaa vääristellä asiaa".

Oulun joukkoliikenne on ollut osin kaaoksessa satojen vuorojen peruutusten takia. Taustalla on yhden liikennöitsijän OTP:n henkilöstössä jylläävä korona-aalto.
Oulun joukkoliikenne on ollut osin kaaoksessa satojen vuorojen peruutusten takia. Taustalla on yhden liikennöitsijän OTP:n henkilöstössä jylläävä korona-aalto.
Kuva: Teija Soini

Oulun seudun joukkoliikenne on saanut asiakkailta palautetta ja kyselyjä siitä, miksei linja-autojen kuljettajilla ole läheskään aina maskia. Myös Kalevaan on tullut lukijoilta yhteydenottoja samasta asiasta.

Joukkoliikenteen järjestäjä eli Oulun kaupunki on lähettänyt liikennöitsijöille viestejä joissa toivotaan, että kuskit käyttäisivät maskia.

Kyse ei kuitenkaan ole pakosta, ja jos henkilö vetoaa terveydelliseen syyhyn maskin käyttämättömyyden perusteena, sitä ei voi kyseenalaistaa, sanoo joukkoliikennepäällikkö Helena Väliaho.

– Edelleen toivomme, että kuljettajat erityisesti ruuhka-aikoina lisäisivät maskinkäyttöä, hän sanoo.

Koronaepidemian kourissa pian viikon ollut Oulun Taksipalvelut eli OTP Travel ajaa merkittävintä osaa Oulun seudun joukkoliikenteenvuoroista.

Väliahon mukaan maskipalaute asiakkailta on koskenut myös muiden kuin OTP:n autojen kuljettajia. Liikennettä ajavat sen rinnalla OuBus ja Koskilinjat.

Mikä maskilinjanne on tällä hetkellä kuljettajille, ajojärjestelijä Hannu Kakko OTP:lta?

– Meillä on vahva suositus voimassa ja oikeastaan maskipakko.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.