Apteekki: Lääk­kei­tä saa pian ti­lat­tua Wol­til­la kotiin

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Ou­lu­lais­mies jätti 4-vuo­tiaan lapsen heit­teil­le autoon Su­si­vaa­ras­sa – lapsi oli tunteja ilman ruokaa ja juomaa

Lauantai 23. heinäkuuta oli Meri-Lapin poliisin kesän vilkkain vuorokausi. Hälytystehtäviä tuli yli 90 kappaletta. Varsinkin liikennetehtävät, pahoinpitelynujakat ja yleensä päihteistä johtuvista syistä aiheutuneet tehtävät työllistivät poliisia.

Perjantaina poliisia työllistäneet väkivaltaisuudet jatkuivat myös lauantaina.

Lue lisää: Me­ri-La­pis­sa rau­ha­ton yö – Tor­nios­sa useita pa­hoin­pi­te­ly­jä, va­ka­vim­mas­sa heilui puukko

Vakavin tapaus oli Kemissä lauantaiyönä puoli kolmen aikaan tapahtunut tapon yritys.

Kauppakatu 8 kohdalla jalkakäytävällä 24-vuotias torniolainen mies riitautui muutamien henkilöiden kanssa. Tilanne johti lopulta siihen, että torniolainen mies tai tämän seurueessa ollut mies pisti kemiläistä 39-vuotiasta miestä terävällä esineellä kahdesti rintakehän alueelle.

Torniolainen mies otettiin kiinni ja muita mahdollisesti tekoon osallistuneita etsitään. Kemiläinen mies on toimitettu Oulun yliopistolliseen sairaalaan ja hänen tila on tällä hetkellä vakaa.

Mies jätti 4-vuotiaan lapsen useiksi tunneiksi ilman juomaa ja ruokaa autoon

Oululaisen 39-vuotiaan miehen epäillään jättäneen 4-vuotiaan lapsensa useiksi tunneiksi ilman juomaan ja ruokaa Susivaarassa maastoon pysäköityyn henkilöautoon. Autossa oli lisäksi kaksi koiraa.

Tapahtumasta tuli poliisille tieto lapsen äidiltä, joka odotti lapsen tuontia hänen luokseen kesälomapaikalle Ylitorniolle ja oli huolissaan, kun tuominen oli venynyt odotettua pitemmälle.

Poliisi sai selvitettyä auton sijainnin ja paikalle mennyt partio löysi lauantaiyönä yhden aikaan kyseisen auton, jossa lapsi oli peloissaan ja kylmissään. Paikalle tuli myös ensihoidon yksikkö ja sosiaalityöntekijät. Lapsi annettiin paikalle tulleelle äidille tarkistuksen jälkeen.

Oululainen mies löytyi lopulta poliisikoiran avulla viiden aikaan yöllä kauempaa maastosta sekavana. Mies toimitettiin sairaalaan tutkimuksiin ja tutkimusten ja tarkkailun jälkeen kiinniotetuksi Kemin poliisivankilaan. Asiaa tutkitaan heitteillepanona.

Pahoinpitely, vahingonteko ja varkaus

Simolainen 22-vuotias mies löi nyrkillä Ilvestie 1 sijaitsevan rivitalon pihalla simolaista 64-vuotiasta miestä kasvoihin ja rikkoi rivitalon pihalla olleesta autosta ikkunan lauantaina viiden aikaan iltapäivällä. Paikalle mennyt partio otti miehen kiinni ja toimitti hänet Kemin poliisivankilaan.

Torniossa Keskikadulta anastettiin puolestaan perjantain ja lauantain välisen yön aikana omakotitalon pihalta lukittu rollaattori. Rollaattori löytyi myöhemmin keskustan alueelta ja on palautettu omistajalle.