Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ou­lu­lai­sil­le on jaettu ko­tei­hin leh­ti­siä, joissa on väärää tietoa Oulun veden laa­dus­ta – "Ta­lous­ve­si on laa­dul­taan moit­tee­ton­ta"

Oulun veden laadusta on levitetty virheellistä tietoa ainakin Värtön ja Maikkulan alueilla.

Kotitalouksiin on jaettu disinformaatiokirjettä, joka sisältää väitteitä esimerkiksi veden desinfiointiin käytetyn kloorin ja väitettyjen epäpuhtauksien esiintymisestä.

Kaupunki halusi katkaista väärältä tiedolta siivet ja lähetti asiasta tiedotteen. Oulun Veden toimittama talousvesi on laadultaan moitteetonta eikä eikä aiheuta terveyshaittoja, tiedotteessa todetaan.

– Oulun Vesi kehittää jatkuvasti pintaveden puhdistusprosessia, ja muun muassa aktiivihiilisuodatus ja otsonointi ovat entisestään parantaneet vedenlaatua. Esimerkiksi kloorin määrä on vähentynyt ja prosessikehityksen ansiosta on vain noin 0,3 milligrammaa litraa kohden.

– Oululaisten käyttämän talousveden laadun varmistaminen on Oulun Veden tärkeimpiä tavoitteita, joten käyttäjät voivat luottaa talousvetensä olevan moitteetonta, toteaa tiedotteessa Oulun Veden johtaja Jouni Lähdemäki.