Pääkirjoitus: Edus­kun­ta­vaa­lien voit­ta­jan paikka on vielä jaossa, ko­koo­mus on kan­gis­tu­mas­sa lop­pu­suo­ran al­kaes­sa

Nyrkkeily: Ou­lu­lai­nen Sami Elo­vaa­ra ylsi nyrk­kei­lyn MM-ot­te­luun saakka ja kävi läpi huu­me­hel­ve­tin

Rikokset: Päih­ty­neil­le on tar­jot­tu Oulussa al­ko­ho­lia ja au­to­kyy­tiä, jonka jälkeen heiltä on va­ras­tet­tu rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Ou­lu­lai­sil­le on jaettu ko­tei­hin leh­ti­siä, joissa on väärää tietoa Oulun veden laa­dus­ta – "Ta­lous­ve­si on laa­dul­taan moit­tee­ton­ta"

Oulun veden laadusta on levitetty virheellistä tietoa ainakin Värtön ja Maikkulan alueilla.

Kotitalouksiin on jaettu disinformaatiokirjettä, joka sisältää väitteitä esimerkiksi veden desinfiointiin käytetyn kloorin ja väitettyjen epäpuhtauksien esiintymisestä.

Kaupunki halusi katkaista väärältä tiedolta siivet ja lähetti asiasta tiedotteen. Oulun Veden toimittama talousvesi on laadultaan moitteetonta eikä eikä aiheuta terveyshaittoja, tiedotteessa todetaan.

– Oulun Vesi kehittää jatkuvasti pintaveden puhdistusprosessia, ja muun muassa aktiivihiilisuodatus ja otsonointi ovat entisestään parantaneet vedenlaatua. Esimerkiksi kloorin määrä on vähentynyt ja prosessikehityksen ansiosta on vain noin 0,3 milligrammaa litraa kohden.

– Oululaisten käyttämän talousveden laadun varmistaminen on Oulun Veden tärkeimpiä tavoitteita, joten käyttäjät voivat luottaa talousvetensä olevan moitteetonta, toteaa tiedotteessa Oulun Veden johtaja Jouni Lähdemäki.