Puheenaihe: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

Vanhat kuvat: Ve­den­pai­su­mus ali­ku­lus­sa ja muita Oulun tulvia

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ou­lu­lai­sil­le on jaettu ko­tei­hin leh­ti­siä, joissa on väärää tietoa Oulun veden laa­dus­ta – "Ta­lous­ve­si on laa­dul­taan moit­tee­ton­ta"

Oulun veden laadusta on levitetty virheellistä tietoa ainakin Värtön ja Maikkulan alueilla.

Kotitalouksiin on jaettu disinformaatiokirjettä, joka sisältää väitteitä esimerkiksi veden desinfiointiin käytetyn kloorin ja väitettyjen epäpuhtauksien esiintymisestä.

Kaupunki halusi katkaista väärältä tiedolta siivet ja lähetti asiasta tiedotteen. Oulun Veden toimittama talousvesi on laadultaan moitteetonta eikä eikä aiheuta terveyshaittoja, tiedotteessa todetaan.

– Oulun Vesi kehittää jatkuvasti pintaveden puhdistusprosessia, ja muun muassa aktiivihiilisuodatus ja otsonointi ovat entisestään parantaneet vedenlaatua. Esimerkiksi kloorin määrä on vähentynyt ja prosessikehityksen ansiosta on vain noin 0,3 milligrammaa litraa kohden.

– Oululaisten käyttämän talousveden laadun varmistaminen on Oulun Veden tärkeimpiä tavoitteita, joten käyttäjät voivat luottaa talousvetensä olevan moitteetonta, toteaa tiedotteessa Oulun Veden johtaja Jouni Lähdemäki.