Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Kolumni
Tilaajille

Ou­lu­lai­se­na käy ka­teek­si tam­pe­re­lai­sia – siellä ovat kaikki asiat niin paljon pa­rem­min ja edis­tyk­sel­li­sem­min

Oululainen toimittaja Antti Ervasti on ollut aina katellinen Tampereelle, koska siellä ollaan aina Oulua piirun verran edellä.

Joskus kauan sitten tuli kirjoitettua Pokkitörmän tähystäjä -palstalle Jaska Jokunen -sarjakuvaa mukaillen, että miksi rakas Oulu et ole Tampere. Sarjakuvassahan Jaska unelmoi punatukkaisesta tytöstä ja kysyy vieressään olevalta Ressulta: "Mikset sinä ole poni?". Kuvitelmassaan Jaska olisi voinut lähteä pienen punatukkaisen tytön kanssa poniajelulle, jos Ressu olisi ollut poni eikä koira.

Miksei Oulu ole Tampere? Sitä sietää tivata vielä vankemmin kuin 15 vuotta sitten. Tuolloin selvästi Tampereelle kateellinen oululainen kirjoittaja löysi asioita, jotka ovat Oulussa paremmin kuin Tampereella: lyhyemmät matkat keskustassa, perinneruokamme kärkkäri, talakkuna, leipäjankki ja rössypottu (paitsi se, että täällä ei jonoteta kärkkäreitä kuten Tampereella mustaamakkaraa) ja Oulun kauppahalli varsinkin nyt remontin jälkeen.