Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Heinäpään stadion: Miksi Hei­nä­pään sta­dio­nis­ta tehtyjä va­li­tuk­sia ei kä­si­tel­lä heti?

Juuri nyt: Oulun yli­opis­to on val­lat­tu vas­ta­lau­see­na hal­li­tuk­sen leik­kauk­sil­le

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lai­sel­la Janne Aho­sel­la jäi tänä vuonna yri­tys­toi­min­nal­ta aikaa hy­vän­te­ke­väi­syy­del­le – "Sen verran hyvä fiilis tästä on tullut, että olemme aja­tel­leet tästä jo­ka­vuo­tis­ta ta­pah­tu­maa"

Ei niin paljon pahaa etteikö jotain hyvääkin. Janne Ahosen yritystoiminta hiljeni keväällä koronaviruksen takia, mutta samalla aikaa jäi perheelle ja hyväntekeväisyydelle.
Ei niin paljon pahaa etteikö jotain hyvääkin. Janne Ahosen yritystoiminta hiljeni keväällä koronaviruksen takia, mutta samalla aikaa jäi perheelle ja hyväntekeväisyydelle.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Oulussa jaettiin sunnuntaina ruokakasseja ja joululahjoja yli sadalle vähävaraiselle perheelle. Keskiviikkona jaettiin vielä viimeiset ruokakassit ja kinkut 12 perheelle.

Hyväntekeväisyystempauksen järjestäjänä on oululainen yrittäjä Janne Ahonen, joka kertoo toiminnan lähteneen liikkeelle jo viime keväänä.

– Koulut reagoivat etäopetuksessa olevien ruokahuoltoon hitaasti. Monille vähävaraisten perheiden lapsille kouluruoka on ainut lämmin ruoka.

Keväällä toiminta lähti muutamasta lapsesta liikkeelle, mutta lopulta ruokaa sai jopa 500 lasta. Ahosen järjestämä ruoka ei ollut hävikkiruokaa, vaan tuoretta ruokaa ravintolan keittiöstä.

Syksyllä Ahonen pohti, että jotain pitää järjestää joulua varten. Club Teatria antoi tilansa ilmaiseksi lasten joulujuhlan käyttöön. Paikalle oli tarkoitus tulla 500 lasta.

– Kuten aina, korona pilasi tämänkin tapahtuman. Yrityksiä oli jo mukana, joten ajattelimme, ettei anneta mennä tämän hukkaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.