Nato-jäsenyys: Turkki tukee Suomen Na­to-jä­se­nyyt­tä

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Tilaajille

Ou­lu­lai­nen Satu Haa­pa­nen on kokenut riemua ja on­nis­tu­mi­sia, mutta ul­ko­puo­li­suut­ta työs­ken­nel­les­sään Je­ru­sa­le­mis­sa: "Joulu tuli Beet­le­he­miin, rauhaa vielä odo­te­taan"

Kristillisyys näyttäytyy lempeänä uskona ja kristinuskon erityispiirteet armo, anteeksianto ja lähimmäisenrakkaus, mutta ei kosto, tulevat Satu Haapasen mukaan selkeämmin esille vieraalla maalla.

Satu Haapanen viettää muutaman viikon joululomaa perheen kesken Oulussa.
Satu Haapanen viettää muutaman viikon joululomaa perheen kesken Oulussa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Palestiinan Länsirannalla Beetlehemissä vietetään kristikunnan suurinta juhlaa joulua. Oulun kunnallispolitiikasta tuttu Satu Haapanen sai ensimakua joulun odotuksesta, kun tuhannet ihmiset seurasivat jouluavajaisia Jeesuksen syntymäkirkon ja jouluvaloin koristellun moskeijan kupeessa olevalla torilla Beetlehemissä.

– Ilmassa oli toivoa, iloa ja rauhaa. Yhtä lailla muslimit kuin kristityt perheineen odottavat jouluavajaisia ja kokoontuvat yhteen. Avajaisissa laulettiin jouluevankeliumi, oli pramea joulukuusi, ilotulitus ja puheita, kojuissa myytiin leivonnaisia ja kaduilla jouluilmapalloja. Joulun odotus eroaa kuitenkin koronaa edeltävistä vuosista, sillä turistit puuttuvat edelleen koronan koetteleman Beetlehemin katukuvasta. Moni on menettänyt työnsä ja toimeentulonsa koronan vuoksi, Satu Haapanen kertoo.