Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lai­nen Jenni Juu­ti­nen jul­kai­si ko­kei­lu­mie­les­sä myyn­ti-il­moi­tuk­sen virk­kaa­mis­taan uni­ka­ve­reis­ta – parissa tun­nis­sa per­heen­äi­din some täyttyi yh­tey­de­no­tois­ta: "En ole vie­lä­kään ehtinyt käydä kaikkia vies­te­jä läpi"

Oululainen Jenni Juutinen laittoi kaveriensa kannustamana myynti-ilmoituksen virkkaamistaan pehmoeläimistä Facebookiin. Nyt työtilauksia olisi enemmän kuin kolmilapsisen perheen äiti ehtisi tehdäkään.

Kun vauva on päiväunilla, Jenni Juutinen virkkaa. – Olen ajatellut, että jos tässä kerran ollaan paljon kotona, niin mieluummin kuin katselen sarjoja, teen jotain sellaista, millä voi ilahduttaa muitakin.
Kun vauva on päiväunilla, Jenni Juutinen virkkaa. – Olen ajatellut, että jos tässä kerran ollaan paljon kotona, niin mieluummin kuin katselen sarjoja, teen jotain sellaista, millä voi ilahduttaa muitakin.
Kuva: Pekka Peura

Oli helmikuinen perjantai, kun oululainen Jenni Juutinen julkaisi myynti-ilmoituksen virkkaamistaan pehmoeläimistä Facebookin paikalliseen osto- ja myyntiryhmään. Ystävät olivat jo jonkin aikaa kehottaneet kokeilemaan, josko Juutisen käsitöille löytyisi sitä kautta ostajia.

Ilmoituksen julkaisemisen jälkeen Juutinen sen kummempia miettimättä aloitti siivouksen. Kun hän seuraavan kerran vilkaisi puhelintaan parin tunnin kuluttua, se oli suorastaan räjähtänyt yhteydenotoista. Tykkäyksiäkin julkaisu oli kerännyt satoja.

– Viestejä laitettiin minulle varmaan kymmenittäin vähän joka sovelluksessa, ostotarjouksia ja tilauspyyntöjä tuli niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin. En ole vieläkään ehtinyt käydä niitä kaikkia läpi. Sanoinkin ihan ääneen, että olikohan tämä virhe, kun en minä pysy näiden perässä, Juutinen naurahtaa nyt.

Käsillä tekeminen on aina ollut Juutiselle mieleistä puuhaa, ja kaikenlaista onkin tullut värkättyä. Virkkaamisen hän kuitenkin aloitti vasta nelisen vuotta sitten odottaessaan ensimmäistä tytärtään.

Ensin syntyivät vauvalle tossut, sitten pipoja ja huiveja, mattokin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.