Oulu etsii kaiken ikäisiä ja taus­tai­sia ihmisiä ja po­ru­koi­ta pien­lä­het­ti­läik­si – "Nyt haetaan aidosti ko­ti­seu­tu­rak­kai­ta ihmisiä heh­kut­ta­maan Oulua"

Oulusta koko Suomelle kertoneen Oulun suurlähettilään Ernest Lawsonin kausi päättyy. Työtä jatkamaan etsitään pienlähettiläitä.

Oulusta koko Suomelle kertoneen Oulun suurlähettilään Ernest Lawsonin kausi päättyy. Työtä jatkamaan Oulun kaupunki etsii pienlähettiläitä.
Oulusta koko Suomelle kertoneen Oulun suurlähettilään Ernest Lawsonin kausi päättyy. Työtä jatkamaan Oulun kaupunki etsii pienlähettiläitä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun kaupunki etsii pienlähettiläitä, tavallisia oululaisia ja kaupungin työntekijöitä, jotka kertovat omissa verkostoissaan ja kanavissaan siitä, miksi Oulu on niin upea paikka kasvaa, elää, opiskella ja yrittää.

Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi kertoo olevansa pienlähettiläistä innoissaan. Hakemuksia on tullut jo kymmeniä. Erityisen tärkeää Salmen mukaan on, että pienlähettiläiksi saadaan mahdollisimman erilaisia oululaisia.

– Eri ikäiset, kokoiset ja taustaiset ja eri puolilla asuvat oululaiset ovat ainoat oikeat henkilöt kertomaan kaupungin ainutlaatuisuudesta.

Mukaan halutaan niin yksittäisiä ihmisiä kuin vaikka perheitä ja porukoita.

– Euroopan tuleva kulttuuripääkaupunki tarvitsee Oulua rakastavia brändilähettiläitä ruiskimaan Pohjoisen ilosanomaa kaikkialle. Nyt haetaan aidosti kotiseuturakkaita ihmisiä hehkuttamaan Oulua. Ankeuttajat älkööt vaivautuko, Salmi täydentää.

Pienlähettiläät jakavat syksyn mittaan tietoa ja vinkkejä Oulusta valitsemissaan kanavissa, digissä tai livenä. Pienlähettiläisiin voi törmätä loppukesän ja syksyn tapahtumissa, esimerkiksi Varjo-festareilla ja Elojazzeilla sekä erilaisissa kulttuuri- ja urheiluriennoissa.

Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi hiljattain valittu Oulu on uudistamassa brändiään.

Pienlähettiläät pääsevät etulinjassa tutustumaan uuteen brändiin, ja yhdessä pienlähettiläiden kanssa kaupunki tulee julkistamaan raikastetun brändin loppuvuodesta.

Mukaan valitaan noin 50 pienlähettilästä. Haku on auki 4. heinäkuuta asti osoitteessa www.munoulu.fi/pienlahettilaat.