Ilmastonmuutos: Ra­port­ti: Ete­lä-Suo­mes­sa lunta ja pak­ka­sia esiin­tyy jat­kos­sa yhä har­vem­min, poh­joi­ses­sa lu­mi­mää­rä voi jopa li­sään­tyä

Rakentaminen: Ter­veel­li­sem­piä ja tur­val­li­sem­pia ra­ken­nuk­sia luvassa - Oulussa aloi­te­taan ra­ken­nus­ter­veys­tee­man DI-kou­lu­tus

Kolumni
Tilaajille

Onko kes­kus­tan val­ta­kau­si Poh­jois-Poh­jan­maal­la ohi?

Kolmen viikon kuluttua nähdään toteutuuko kuntavaaleissa keskustalle povattu murskatappio ja lyövätkö sen laineet myös puolueen ydinalueella Pohjois-Pohjanmaalla. Vaalien jälkeen tarvitaan joka tapauksessa lisää yhteistyötä, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Kuntavaaleihin on aikaa kolme viikkoa. Koronaepidemia vaikuttaa sopivasti vaimentuvan niin, että äänestämään päästään melko lailla turvallisesti. Leimansa virus näihin vaaleihin kuitenkin jättää.

Yksi koronan aiheuttama ero edellisiin vaaleihin on se, että kampanjointi on tapahtunut pääasiassa verkossa. Suomalaisiin vaalikäytänteisiin oleellisesti kuuluvaa vaalitelttakampanjointia ei ole juuri näkynyt. Tämä luo varjon kuntademokratian ylle, sillä kaikki äänestäjät eivät edelleenkään ole sosiaalisessa mediassa mukana. Mitä monikanavaisemmin kampanjointia käydään, sitä useamman kansalaisen se tavoittaa.