Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Onko kes­kus­tan val­ta­kau­si Poh­jois-Poh­jan­maal­la ohi?

Kolmen viikon kuluttua nähdään toteutuuko kuntavaaleissa keskustalle povattu murskatappio ja lyövätkö sen laineet myös puolueen ydinalueella Pohjois-Pohjanmaalla. Vaalien jälkeen tarvitaan joka tapauksessa lisää yhteistyötä, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Kuntavaaleihin on aikaa kolme viikkoa. Koronaepidemia vaikuttaa sopivasti vaimentuvan niin, että äänestämään päästään melko lailla turvallisesti. Leimansa virus näihin vaaleihin kuitenkin jättää.

Yksi koronan aiheuttama ero edellisiin vaaleihin on se, että kampanjointi on tapahtunut pääasiassa verkossa. Suomalaisiin vaalikäytänteisiin oleellisesti kuuluvaa vaalitelttakampanjointia ei ole juuri näkynyt. Tämä luo varjon kuntademokratian ylle, sillä kaikki äänestäjät eivät edelleenkään ole sosiaalisessa mediassa mukana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.