Esiselvitys: Po­lii­sin mukaan Oulun kau­pun­gin­joh­toa ei epäillä vir­ka­ri­kok­sis­ta

Kärpät: NHL-asian­tun­ti­ja Kärp­pien yl­lä­tys­han­kin­nas­ta: ”Hy­vä­kun­toi­nen Nick Ritchie on yli­voi­mai­nen pelaaja Suomen lii­gaan”

Ukrainan pakolaiset: Marian syn­ny­tys alkoi samana iltana kun tieto Oulun pak­ko­läh­dös­tä tuli

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Ollapa kär­pä­se­nä ka­tos­sa, kun val­tuus­to­se­mi­naa­ri pui yli­opis­ton muut­to­ai­kei­ta

Päättäjät haluaisivat pitää kampuskeskustelun käsissään, mutta nykymaailmassa se on turha toive ja jäänne menneisyydestä. Maanantaina saadaan lisää tietoa yliopiston, Keskon ja Arinan yhteishankkeen vaikutuksista ja mahdollisista ratkaisuista, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Oulun kaupunginvaltuusto pääsee maanantaina kuuman perunan kimppuun, kun yliopiston, Keskon ja Arinan suunnitelmaa Raksilan kampusalueen ratkaisuista ruoditaan ensin suljetussa valtuustoseminaarissa ja sitten valtuuston kokouksessa tiedoksi-asiana. Peruna vaikuttaa olevan jopa sormia polttava, sillä asian käsittelytapa kertoo, että keskustelu halutaan ohjata valtuustoseminaariin suljettujen ovien taakse piiloon kaupunkilaisten ja tiedotusvälineiden katseilta. Toki myös asian merkittävyys puoltaa sen käsittelyä omana seminaarinaan.

Viime marraskuussa kaupunginvaltuuston kokous meni siinä määrin hulinaksi, että kantoja voimakkaasti jakavan yliopistokeskustelun pitäminen poissa suorista kokousstriimeistä voi olla viisas ratkaisu. Toista kertaa ei vastaavaa, kyseenalaista viihdettä haluta kaupunkilaisille tarjota. Sitä ei kestäisi kaupunginvaltuuston arvovaltakaan.

Päättäjillä on usein tarve saada taustatietoja päätöksentekoon tulevista asioista ensimmäisenä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.