Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa kuusi ylen­nys­tä – katso täältä kaikki it­se­näi­syys­päi­vän ylen­nyk­set

Ukrainan sota: Uk­rai­na­lais­äi­dit ker­to­vat, kuinka pa­ke­ni­vat las­ten­sa kanssa turvaan Ouluun

Luitko jo tämän: Raa­tis­sa ko­mei­le­va pop­pe­li­veis­tos kärsi ti­hu­työs­tä

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Nokia lah­joit­taa 250 000 euroa Oulun yli­opis­tol­le – yh­teen­sä yli­opis­tot saavat 1,1 mil­joo­naa

Oulun yliopistossakin tutkittava 5G:n seuraaja, 6G, on kuuma aihe maailmanlaajuisesti, mutta ensimmäisten kaupallisten 6G-teknologioiden markkinoille tuleminen ei ole ihan lähivuosien asia.
Oulun yliopistossakin tutkittava 5G:n seuraaja, 6G, on kuuma aihe maailmanlaajuisesti, mutta ensimmäisten kaupallisten 6G-teknologioiden markkinoille tuleminen ei ole ihan lähivuosien asia.
Kuva: ALEX PLAVEVSKI

Nokia osallistuu Oulun yliopiston varainhankintakampanjaan 250 000 euron lahjoituksella, joka suunnataan tekniikan alan tutkimukseen.

Nokialla ja Oulun yliopistolla on pitkä yhteinen historia matkapuhelinten  ja tietoliikenneverkkojen kehityksessä. Meneillään on useita yhteistyöprojekteja, lippulaivana maailman ensimmäinen laaja 6G-tutkimus.

– Yhteinen tavoitteemme on viedä eteenpäin tietoliikenteen tutkimusta ja tuotekehitystä sekä vastata toimialan kasvavaan osaajatarpeeseen, sanoo Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki tiedotteessa.

Nokia lahjoittaa neljälle suomalaiselle yliopistolle yhteensä 1,1 miljoonaa euroa. Lahjoituksen saavat tällä kertaa Oulun lisäksi Helsingin ja Tampereen yliopistot sekä Aalto-yliopisto.

– Haluamme tällä lahjoituksella korostaa suomalaisen tutkimuksen ja koulutuksen merkitystä ja varmistaa, että Suomesta löytyy maailmanluokan innovointia ja osaamista myös tulevaisuudessa, toteaa Nokian Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän johtaja ja Suomen maajohtaja Tommi Uitto tiedotteessa.

Vastinrahakampanjassa valtio tukee vastinrahoituksella yksityisten säätiöiden, yritysten ja henkilöiden yliopistoille tekemiä lahjoituksia. Valtion vastinrahoituskausi jatkuu kesäkuun loppuun asti.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 22.6. klo 10.15.