Uskonyhteisöt: An­ka­ras­ta us­kon­yh­tei­sös­tä nuorena eronnut ou­lu­lais­läh­töi­nen nainen muis­tut­taa hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan olevan rikos

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Luitko jo tämän: Hai­luo­toon suun­ni­tel­ta­vat sillat ja pen­ger­tie ovat to­teu­tu­mas­sa ilman min­kään­lais­ta va­lais­tus­ta

Neljäs ko­ro­na­ro­ko­tus­kier­ros alkaa Oulussa maa­nan­tai­na – virusta ha­vait­tu hieman vä­hem­män Oulun Tas­ki­lan ve­den­puh­dis­ta­mol­la

Oulun kaupunki tarjoaa 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille neljättä koronarokoteannosta ensi maanantaista lähtien.

Oulun kaupunki tarjoaa 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille neljättä koronarokoteannosta ensi maanantaista lähtien.

Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan suojaa vakavaa tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia,  kertoo Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

Kaksi rokoteannosta saaneelle ja koronataudin sairastaneelle  suositellaan kolmatta annosta, kun kolme kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut.

Hoivakodeissa asuvat henkilöt saavat rokotukset asuinpaikassaan. Kotihoidon asiakkaiden  rokotukset sujuvat kotihoidon voimin.

Muut 80 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat saavat neljännen rokotteen ajanvarauksen kautta ensi maanantaista alkaen.

Neljäntenä annoksena annetaan mRNA-rokotteita eli kokonaista annosta Biontech-Pfizerin rokotetta tai puolikasta annosta Modernan rokotetta.

OYSissa vähemmän koronapotilaita

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on perjantaina hoidettavana 14 koronapotilasta. Potilaiden määrä on pudonnut kuudella keskiviikosta.

Koronaviruksen perimän kokonaismäärä on hieman vähentynyt uusimpien mittausten mukaan  Oulun Taskilan jätevedepuhdistamolla, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Viruksen määrä on kuitenkin yhä korkealla tasolla Oulun seudun jätevesimittauksissa.