Oulun kaupunginjohtaja: Katso Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jan paikkaa ha­ke­neet

Pääkirjoitus: Valtion ener­gia­re­mont­ti­ta­kaus­ten ulo­tut­ta­va myös syr­jä­seu­duil­le

Tilaajille

"Na­to-pää­tök­sen maaliin saat­ta­mi­nen oli tär­keim­piä merk­ki­paa­lu­ja Suomen his­to­rias­sa", sanoo ou­lu­lai­nen ko­koo­muk­sen kan­san­edus­ta­ja Janne Heik­ki­nen

Kalevan juttusarjassa haastatellaan Oulun vaalipiirin ensimmäisen kauden kansanedustajat, kun käsillä on vaalikauden viimeinen kesäloma.

Janne Heikkinen sanoo viettävänsä kansanedustajan kesälomaa mielellään muun muassa Oulun torilla. Myös kalastus etupäässä Koillismaan kalavesillä kuuluu olennaisesti hänen lomaansa.
Janne Heikkinen sanoo viettävänsä kansanedustajan kesälomaa mielellään muun muassa Oulun torilla. Myös kalastus etupäässä Koillismaan kalavesillä kuuluu olennaisesti hänen lomaansa.
Kuva: Teija Soini
Miten vietät kesälomasi, Janne Heikkinen?

– Kalastajalle helppo kysymys. Koetan olla virtavesien äärellä Koillismaalla, Iijoella, Kuusingilla ja Kitkalla harjusten, siikojen ja taimenten perässä. Luen kirjoja, vuoroin tietokirjan, vuoroin romaanin. Kirjoitushommia on myös aika paljon, koska teen kesäkolumneja useisiin lehtiin. Syksyn töihin pitää myös valmistautua eli jäsennellä omia ajatuksia niitä varten. Kesätapahtumissa tulee myös paljon kierreltyä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Urheiluihmisenä käyn paljon Kempeleen Kirin kotipeleissä Sarkkirannan Laguunilla ja kannustamassa AC Oulua Raatissa.

Mitkä ovat tärkeimmät asiat, jotka ovat edessä syysistuntokaudella?

– Uskon syksyn keskusteluja hallitsevan muun muassa Venäjän hyökkäyssodan, arjen kasvavat kustannukset ja inflaation. Ottaisin myös vakavasti korkopolitiikan vaikutukset velkaantumiseen, mistä presidentti Sauli Niinistö meitä varoitti. Maatalouden kannattavuus heikkenee, ja mahdollinen globaali ruokakriisi uhkaa. Työllisyysuudistusten puuttuminen sekä pohjoismaisittain matala työllisyysaste myös aiheuttavat sisäpoliittista keskustelua, sillä nykyiset toimet ovat täysin riittämättömiä julkisen talouden vahvistamiseksi.