Puheenaihe: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

Vanhat kuvat: Ve­den­pai­su­mus ali­ku­lus­sa ja muita Oulun tulvia

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Miten on­nis­tuu paluu per­he­va­paal­ta työe­lä­mään? Ou­lu­lai­nen viiden lapsen äiti Tanja Huttu kertoo, mitä ymmärsi ura­val­men­nuk­ses­sa – kuun­te­le Päin per­het­tä -pod­cas­tin uusi jakso täältä

Päin perhettä -podcastin uusimmassa jaksossa keskustellaan siitä, millaista tukea perhevapailta töihin palaavat vanhemmat kaipaavat.

Oululainen viiden lapsen äiti Tanja Huttu huomasi puolivuotiaan kuopuksensa kanssa kotona ollessaan miettivänsä, millaisiin työtehtäviin hän oikein haluaisi perhevapaan päätyttyä palata.   Takana oli jo pitkä työura muun muassa kaupallisella ja palvelualalla.

– Omalla kohdallani äitiys on ennenkin katkaissut työuraani ja työuran vaihdos on tullut yleensä aina hoitovapaan jälkeen. Niin kävi nytkin, puolivuotiaan kuopuksensa lisäksi 22-, 16-, 7- ja 4-vuotiaiden lasten äiti kertoo.

Moni pitkään perhevapaalla ollut vanhempi tarvitsisi tukea työelämään paluuseen kotona vietetyn ajan jälkeen. Tähän mennessä tuen saaminen ei ole ollut yksinkertaista, sillä perhevapaalla olevien urasuunnittelu ei ole keskitetysti minkään toimijan vastuulla.

Nyt tätä puutetta halutaan paikata uuden, Perhevapaalta työelämään -hankkeen avulla tarjoamalla vanhemmille räätälöityä uravalmennusta.

Lue lisää: "Nyt on muu­tok­sen aika", ou­lu­lai­nen viiden lapsen äiti Tanja Huttu ajat­te­li ol­les­saan vauvan kanssa kotona – rää­tä­löi­ty ura­val­men­nus auttoi löy­tä­mään uuden suunnan työ­elä­mäs­sä

Kuuntele Päin perhettä -podcastin uusin jakso tästä: