Ihmiset: Kem­pe­le­läi­sen bus­si­kus­kin Veijo Saa­ri­kos­ken po­si­tii­vi­suus toi kutsun Linnan juhliin

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mi­nis­te­riön Pik­ku­jäm­sä: Ovatko pienet yö­päi­vys­tyk­set kal­lii­den os­to­pal­ve­lui­den ar­voi­sia? Osaajia ei vält­tä­mät­tä riitä Ou­las­kan­kaan kal­tai­siin sai­raa­loi­hin

Sosiaali- ja terveysministeriö selvittää sairaaloiden ja päivystysten nykytilaa ja muutostarvetta. Kaiken jatkuminen ennallaan ei ole vaihtoehto jo yksin henkilöstöpulan takia.

Sosiaali- ja terveysministeriön oululaistaustainen lääkintöneuvos Sirkku Pikkujämsä on toiminut aiemmin Oulun terveysjohtajana ja THL:n ylilääkärinä.
Sosiaali- ja terveysministeriön oululaistaustainen lääkintöneuvos Sirkku Pikkujämsä on toiminut aiemmin Oulun terveysjohtajana ja THL:n ylilääkärinä.
Kuva: Matti Räty /arkisto

Sairaaloiden ja päivystysten nykytilaa ja muutostarvetta pohtivan sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän varapuheenjohtaja, lääkintöneuvos Sirkku Pikkujämsä sanoo, että nykytilan jatkuminen ei ole vaihtoehto, sillä osaavaa henkilöstöä ei riitä kaikkiin yksiköihin.

– Tätä viestiä on ollut vaikea saada ymmärretyksi, vaikka se on juuri se asia, joka koskee kaikkia alueita nyt ja tulevaisuudessa, hän toteaa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.