Jau­he­li­ha­kei­ton oudon hajun syy selvisi Oulussa – eh­dit­tiin tarjota kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi emme käy kou­lu­tus­po­liit­tis­ta kes­kus­te­lua mah­dol­li­suuk­sien kautta, siihen on kyllä pe­rus­tei­ta

Varhaiskasvatus on kriisissä, perusopetuksen oppimistulokset ovat romahtaneet, ammatillinen koulutus on tehotonta, lukio aiheuttaa nuorille stressiä ja uupumusta, korkeakouluista ei valmistu osaamista riittävän nopeasti. Kuulostaako tutulta? Valitettavasti. Onko tämä totta, koko tilannekuva? Ei ole.

Miksi ihmeessä koulutuspoliittinen keskustelu tapahtuu lähes täysin negatiivisten asioiden kautta? Ehkä ajattelemme näin parhaiten perustelevamme resursseja kasvatukseen ja koulutukseen. Ehkä kuvittelemme tyytymättömyyden turvaavan kehityksen. Vai olemmeko vain ajautuneet toistelemaan negatiivisia mantroja ja sulkeneet silmämme vahvuuksilta?

"Toiminnan kehittämisen pohjalla on syytä olla oikea tilannekuva, mutta mielellään myös terve minäkuva."

Selvitysten mukaan valtaosa vanhemmista on tyytyväisiä varhaiskasvatukseen. Suomi sijoittuu edelleen Pisa-tutkimuksessa maiden kärkipäähän. Ammatillinen koulutus saa hyvää palautetta niin opiskelijoilta kuin työelämältä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.