Jau­he­li­ha­kei­ton oudon hajun syy selvisi Oulussa – eh­dit­tiin tarjota kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mies tappoi metson aja­mal­la päältä autolla Tai­val­kos­kel­la – joutuu mak­sa­maan yli 1700 euroa

Oulun käräjäoikeus on antanut tuomion tapauksessa, jossa Taivalkoskella tapettiin lokakuussa 2021 metsästyslain vastaisella tavalla metso.

Oikeus tuomitsi perjantaina metsästysrikoksesta miehen, joka ajoi metsäautotiellä henkilöautolla naarasmetson yli. Teon jälkeen hän otti kuolleen linnun mukaansa.

Metsästyslain mukaan metsästyksellä tarkoitetaan muun muassa luonnonvaraisena olevan riistaeläimen pyydystämistä ja tappamista sekä saaliin ottamista metsästäjän haltuun.

Samassa laissa todetaan myös, että riistaeläintä ei saa hätyyttää maalla kulkevalla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla.

– Lain esitöissä on todettu, että moottorikäyttöisen kulkuneuvon avulla tapahtuva metsästäminen ei kuulu suomalaiseen metsästysperinteeseen ja että tällaisen kulkuneuvon käyttö metsästyksessä mahdollistaa nopean liikkumisen, mikä on riistaeläimen kannalta kohtuutonta, tuomiossa todetaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.