Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Marin puo­lus­taa el­py­mis­pa­ket­tia, Orpo haluaa ul­ko­ra­joil­le tiu­kem­man ra­ja­val­von­nan

Kaksi näkökulmaa Eurooppaan: Eurooppa-foorumin viimeisessä päivässä pääministeri Sanna Marin ja oppositiojohtaja Petteri Orpo toivat esiin omat näkemyksensä EU:sta ja sen tulevaisuudesta.

Pääministeri Sanna Marin (sd) puolusti Turun Eurooppa-foorumissa tiukasti paljon parjattua elpymispakettia ja vakuutti sen olevan kertaluontoinen.

– EU:lla on lähitulevaisuudessa kolme haastetta: koronasta toipuminen, ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden katoamisen pysäyttäminen ja EU:n aseman ja arvojen turvaaminen. Koronarokotukset etenevät, mutta entisestään pitää tuotantoa ja jakelua lisätä. Samalla pitää taistella disinformaatiota vastaan ja rokotekattavuus saada korkealle tasolle. Uusien virusvarianttien seulomista ei pidä lopettaa.

– EU:n pitää olla myös edelläkävijä tässä ajassa, kun ilmastonmuutosta torjutaan. Fit for 55 -pakettia tullaan käsittelemään yhdessä eduskunnan kanssa syksyn aikana. Myös metsäasioissa Suomen pitää tehdä yhteistyötä muiden maiden kanssa ja näistä onkin viety viestiä komission suuntaan. Ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi pitää tehdä paljon työtä, mutta Suomi haluaa olla hiilineutraali vuonna 2025.

– Samalla suurvaltojen voimasuhteet ovat murroksessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.