Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Työllisyys: Työt­tö­myys­lu­ke­mat kur­jis­tu­vat Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Torihotelli: Kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Pirjo Sirviö yritti estää to­ri­ho­tel­lin kah­des­ti mutta epä­on­nis­tui

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ma­det­ojan mu­siik­ki­lu­kion kas­vat­ti Riikka Keränen debytoi jazz­lau­la­ja­na kii­te­tyl­lä uudella le­vyl­lä: "Mu­si­soin­ti alkoi isän an­ta­mil­la säh­kö­bas­son soit­to-opeil­la ou­lu­lai­sis­sa au­to­tal­li­bän­deis­sä"

Helsingissä asuva Riikka Keränen rakentaa uraa jazzlaulajana, mutta on mukana myös Signe-lauluyhtyeessä sekä soittaa sähköbassoa raahelaisen folkpop-artisti Ylva Harun bändissä.

– Satumainen, utuinen ja moderni sekä rakkautta monelta kantilta, Riikka Keränen luonnehtii ensimmäistä levyään. Kuva on levynjulkistamiskonsertista Turun Logomosta.
– Satumainen, utuinen ja moderni sekä rakkautta monelta kantilta, Riikka Keränen luonnehtii ensimmäistä levyään. Kuva on levynjulkistamiskonsertista Turun Logomosta.
Kuva: Kai Tirkkonen

Oululaislähtöisen jazzlaulaja-säveltäjä Riikka Keräsen pää on yhä pilvissä nappiin onnistuneen esikoislevyn A Vision of a Garden  julkaisukonsertin jälkimainingeissa.

Konsertti oli Keräselle merkittävä kehitysaskel eteenpäin debytoivana artistina.

– Oli mahtava fiilis esittää pitkästä aikaa oman bändin kanssa liveyleisön edessä esikoislevyn kappaleita Turku Jazz Festivalilla Logomossa. Koska bändissä on maailmanluokan soittajia, oma osuuteni oli ruusuilla tanssimista, Keränen kertoo.

Ensilevyn julkaisua siivitti Keräsen saama positiivinen kritiikki. Levy on saanut osakseen kiitosta niin Helsingin Sanomien kriitikolta Harri Uusitorpalta kuin Turun Sanomien Matti Komulaiselta.

– Hesarin kritiikki tuli yllätyksenä. Neljä tähteä viidestä on mieletön kunnianosoitus. Olen nöyränä Uusitorpan kritiikin edessä.

Keränen odottaa levynjulkaisun jälkeistä boostia keikkarintamalle, mutta ei hötkyile. Katse on totta kai ensi kesän festareissa ja varsinkin syksyssä.

– Suoraan sanoen keikkakalenteri ei näytä juuri nyt miltään.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.