Pääkirjoitus: Oulukin tar­vit­see mo­ni­toi­mia­ree­nan, mutta liial­li­nen vil­kui­lu Tam­pe­reen suun­taan voi johtaa yli­mi­toi­tet­tuun rat­kai­suun

Jääkiekko: Tors­tai­na Veini Veh­vi­läi­nen haluaa sy­ven­tää Kärp­pien ah­din­koa tor­ju­mal­la kaikki lau­kauk­set

Mielipiteet: Älä riko leik­ki­puis­to­ja, ra­hoil­la saisi keinuja ja tram­po­lii­ne­ja, toivoo 5. luok­ka­lai­set

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lah­joi­ta äidille tai iso­äi­dil­le ru­no – ­suo­sit­tu Ru­no­luu­ri avautuu jäl­leen, kun ­va­paaeh­toi­set aina Ivaloa myöten soit­ta­vat lau­suak­seen vart­tu­neen väen toi­vo­mia riimejä

Matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaa edistävä Siskot ja Simot -järjestö tarjoaa tänäkin keväänä puhelimitse toteuttavan, maksuttoman runopalvelun.

Runoluuri yhdistää runoista kiinnostuneet ikääntyneet kuulijat ja niiden lausumisesta innostuneet. Vapaaehtoisia lausujia on aina Ivaloa myöten.

Vuosi sitten yli 120 hengen lausujajoukko toteutti satoja runotoiveita läpi Suomen.

Runotoiveen voi esittää omasta tai ikääntyneen läheisensä puolesta 18. toukokuuta mennessä. Tarkkaa runoakaan ei tarvitse nimetä, vaan voi valita jonkun seuraavista teemoista: äitienpäivä, ilo ja onni, isänmaa, luonto, perhe ja koti tai rakkaus ja ystävyys.

Runoluurin vapaaehtoinen lausuja soittaa kuulijalleen tämän toivomana ajankohtana.

Toiveita otetaan vastaan 18.5. saakka ma–to kello 9–14 numerossa 09 3152 4400.

Siskot ja Simot -järjestö haluaa erilaisin pop up -tapahtumin hoksauttaa, että vapaaehtoistoimintaan voi lähteä mukaan myös ilman pitkäaikaista sitoutumista.

Pienikin ele on tärkeä: viime vuoden Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi 110 000 korttia kotihoidon ja asumispalveluiden ikääntyneille asiakkaille.

Järjestö saa rahoitusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Stealta sekä yksityisiltä ja yrityksiltä.