Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lä­hi­ope­tuk­sen mer­ki­tys tulee muistaa – Oulun yli­opis­tos­sa yh­tei­nen linja ope­tuk­sen jär­jes­tä­mi­ses­tä hel­pot­tai­si opis­ke­li­joi­den arkea

Yliopistolla näyttää siltä, että arkeen on palattu ja käytävät täyttyvät ihmisistä. Luentosaleissa istuu innostuneita ja keskittyneitä opiskelijoita. Vaikka paluu normaaliin opetukseen on selvästi tapahtunut, etäopetuksesta ei ole luovuttu täysin. Todennäköisesti opetuksen järjestämisen monimuotoisuus esimerkiksi etä- ja hybridiopetuksen muodossa on tullut jäädäkseen ja kehittyy entisestään tulevaisuudessa. Silti lähiopetus on korvaamattoman tärkeää ja mahdollisuus siihen kuuluu jokaiselle opiskelijalle alasta riippumatta.

Yliopistossa opetus on toteutettu pääosin etänä vaihtelevissa määrin keväästä 2020 alkaen. Vaikka nykyinen tilanne koronarajoitusten osalta on helpottanut, opetusta järjestetään yliopistossa edelleen osittain etänä. Osalle opiskelijoista etäopetus toimii paremmin kuin toisille, ja itse koen lähiopetuksen erityisen tärkeäksi oppimisen ja yleisen hyvinvoinnin kannalta.

Lähiopetuksen merkitystä ei pitäisi vähätellä eikä unohtaa. Sosiaaliset suhteet ja vuorovaikutus muiden opiskelijoiden kanssa ovat monelle tärkeitä asioita ja piristävät arkea.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.