Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lä­hi­kou­lu luo yh­tei­söl­li­syyt­tä – miksi toimiva jär­jes­tel­mä, kuten Keis­kas­sa, pitää purkaa?

Oulun palveluverkkosuunnitelmassa Haukiputaalta ehdotetaan Keiskan koulun lakkauttamista syksyllä 2023. Keiskassa lähikoulun lakkauttamisella olisi todella suuret vaikutukset Keiskan ja Siikasaaren alueen kehitykseen ja tulevaisuuteen sekä oppilaiden perheiden arkeen.

Keiskan koulu luo alueella yhteisöllisyyttä. Koulu on erinomainen paikka järjestää tapahtumia sekä kokoontumisia. Koulun piha iltaisin on kaikkien käytössä. Jos Keiskan koulu lakkautetaan, niin mahdollisuudet käyttää koulun tiloja ja pihaa loppuvat.

Alueelle on suunnitelmissa uusi Muurakorven asuinalue, joka toisi lisää lapsiperheitä Keiskaan. Oulu saisi uusia veronmaksajia. Hämmästyttävää on, että Muurakorpea, johon on käytetty jo mittava määrä euroja, ei tulisi, jos Keiskan koulu lakkautetaan. Näinkö Oulu kehittää vuoden 2013 alussa uuden Oulun myötä saatuja alueitaan jättäen mahdollisuuksia saada uusia oululaisia veronmaksajia?

Mieleeni tulee Kempele asua Ouluun verrattuna. Yhtenä perusteluna lakkautukselle Oulu kertoo, että Keiskan koulua pitäisi uudistaa noin kolmen miljoonan euron edestä, jotta se voisi jatkaa toimintaansa. Näinkö todella on?

Keiskan koulu on turvallinen lähikoulu. Koulussa kaikki oppilaat tulevat erinomaisesti huomioiduksi. Oppilaiden koulumatkat ovat lyhyitä ja liikunnallisia. Keiskan koulun oppilaaksiottoaluetta voitaisiin laajentaa helpottaen Martinniemen ja Länsituulen koulun oppilaiden määrää.

Keiskan koulua voisi kehittää taidepainotteiseksi kouluksi tai pienryhmätoiminnasta hyötyvien lasten kouluksi.

"Olen varma, että suuressa koulussa oppilaita ei kyetä huomioimaan yhtä hyvin yksilöllisesti kuin lähikoulussa."

Miksi toimiva järjestelmä, kuten Keiskassa, pitää purkaa? Kuinka tyytyväisiä alueen lapset ja vanhemmat ovat koulun toimintaan? Vanhemmilla pitäisi olla oikeus valita haluaako lasta isoon kouluun vai kokeeko, että lapsi hyötyisi opin polun alkuvaiheessa rauhallisemmasta ja pienemmästä oppimisympäristöstä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.