Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Luitko jo tämän: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lä­hi­kou­lu luo yh­tei­söl­li­syyt­tä – miksi toimiva jär­jes­tel­mä, kuten Keis­kas­sa, pitää purkaa?

Oulun palveluverkkosuunnitelmassa Haukiputaalta ehdotetaan Keiskan koulun lakkauttamista syksyllä 2023. Keiskassa lähikoulun lakkauttamisella olisi todella suuret vaikutukset Keiskan ja Siikasaaren alueen kehitykseen ja tulevaisuuteen sekä oppilaiden perheiden arkeen.

Keiskan koulu luo alueella yhteisöllisyyttä. Koulu on erinomainen paikka järjestää tapahtumia sekä kokoontumisia. Koulun piha iltaisin on kaikkien käytössä. Jos Keiskan koulu lakkautetaan, niin mahdollisuudet käyttää koulun tiloja ja pihaa loppuvat.

Alueelle on suunnitelmissa uusi Muurakorven asuinalue, joka toisi lisää lapsiperheitä Keiskaan. Oulu saisi uusia veronmaksajia. Hämmästyttävää on, että Muurakorpea, johon on käytetty jo mittava määrä euroja, ei tulisi, jos Keiskan koulu lakkautetaan. Näinkö Oulu kehittää vuoden 2013 alussa uuden Oulun myötä saatuja alueitaan jättäen mahdollisuuksia saada uusia oululaisia veronmaksajia?

Mieleeni tulee Kempele asua Ouluun verrattuna.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.