Tilaajille

Ky­syim­me, onko len­to­lii­ken­ne ra­joi­tus­ten hel­lit­täes­sä ja ro­ko­tus­ten yleis­tyes­sä elpynyt – "Us­kom­me, että len­to­lii­ken­ne pa­lau­tuu pik­ku­hil­jaa"

Koronan myötä lentoliikenne, varsinkin matkustajien osalta on tyrehtynyt. Kysyimme onko lentoliikenne rajoitusten hellittäessä ja rokotusten yleistyessä elpynyt.

-
Kuva: Pekka Peura

Matkustuskiellot ja epäselvä maailman tilanne on hidastanut matkustamista viimeisen puolentoista vuoden aikana. Koronarokotusten vihdoin alettua on tilanne näyttänyt toipumisen merkkejä. Finnair raportoi heinäkuun alussa koko maan matkustajamääriensä olleen kesäkuussa 2021 131,5 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna ja viime kuun matkustajamäärän olleen 54,5 prosenttia enemmän, kuin toukokuussa 2021.

Ulkoministeriö suosittelee välttämään kokonaan matkustamista Brasiliaan, Venäjälle, Etelä-Afrikkaan ja Intiaan ja vielä välttämään turhaa matkustamista EU- ja Schengen-alueiden ulkopuolella ja noudattamaan erityistä varovaisuutta matkustaessa. Useat maat rajoittavat vielä maahantuloa.